Gerd Arntz

Aan het begin van de vorige eeuw tekende Gerd Arntz (1900 – 1988) meer dan 4000 symbolen. Symbolen die gemaakt zijn voor toepassing in de beeldstatistiek ter verduidelijking van informatie over politiek, maatschappij, economie en industrie. Het werk van Gerd Arntz is onderdeel van ons culturele erfgoed en betekent veel voor de visuele communicatie in onze tijd. Om deze reden zetten wij ons in om zijn werk zichtbaar te maken voor een groot publiek. Hiervoor werd het archief van het Gemeentemuseum Den Haag gedigitaliseerd en ontwikkelden we een boek, een website en een app. In alledrie ligt de focus op de ambachtelijke kwaliteit van het beeld van Arntz.

Het spel wat Arntz in de jaren twintig maakte om zijn zoon de betekenis van woorden te leren via beelden inspireerde ons tot het ontwikkelen van een memory app. De Gerd Arntz memory app is een speelse en eigentijdse manier om met zijn werk in aanraking te komen. Hij is gratis te downloaden via de iTunes App Store en de Android Market.

Het boek Gerd Arntz. Graphic designer is uitgegeven door 010. Met bijdragen van Flip Bool, Gert Dumbar, Mieke Gerritzen, Nigel Holmes, Max Kisman, Paul Mijksenaar en Erik Spiekermann.
Het boek is gekozen als één van De Best Verzorgde Boeken van 2010, en ontving een Bronzen medaille voor de Schönste Bücher aus aller Welt, dé internationale boekenjurering in Leipzig.

Gerd Arntz, graphic designer
Initiatief: Ed Annink, Ontwerpwerk
Auteurs: Ed Annink, Max Bruinsma
Research: Laura van Uitert, Ontwerpwerk
Uitgever: 010 publishers, Rotterdam
Taal: Engels, 288 pagina's
Prijs: € 34,50
Bestellen: 010 or Idea books

In de media

"★★★★★"
Bob Witman, Volkskrant 22.01.2011

"Thanks to Ed Annink the interest in his fellow townsman Arntz has been stirred up in recent years."
Tracy Metz, NRC 23.12.2010

"it is WONDERFUL! i am really honored to be a part of it, and you did a terrific job with my contribution. thank you, thank you."
Information designer Nigel Holmes (from whom an article is published in the book)

"The book is made with great taste. It is so good to look at and to study. The layout of pictures, symbols and text could not be better. Even Gerds friend Jan Tschichold would be pleased with it."
Photographer Wolf Suschitzky (from whom a photo is published in the book)

"A lovely new monograph on Arntz, published with obvious care by 010,tells his story and reproduces work that can, in every sense, be callediconic." Mark Lamster, Design Observer, 20.01.2011

U bent hier

Zoekveld

Volg ons


Adres
Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

Contact
070 313 20 20
info@ontwerpwerk.nl