Symposium Design Why?

Design Why?, een vierdaags symposium over design in een snel veranderende samenleving, vond plaats tijdens de Salone Internationale del Mobile in Milaan van 22 t/m 26 april 2009. Wij hebben voor de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten een programma ontwikkeld voor hun presentatie op de Salone: Design Why?

In een door de studenten van de KABK ingerichte studio in de Corso Colombo 15 op de Zona Tortona hebben vier dagen lang interviews, gesprekken en debatten plaatsgevonden met internationale vertegenwoordigers uit het vakgebied, zoals Christien Meindertsma, Dienand Christe, Guta Moura Guedes, Aldo Bakker en Marti Guixé. Voor wie maken we design? Waar staat design vandaag en hoe ziet design er morgen uit? Wat is de rol van de ontwerper in een steeds veranderende wereld? Kan creativiteit in tijden van recessie de oplossing bieden om de markt weer gezond te maken? De gesprekken waren live en op verschillende websites te volgen, onder andere op www.designwhy.nl. Bekijk hier het programma.

We nodigden meerdere partijen uit mee te doen. Zo werd Design Why? een gezamenlijk project van de KABK, stichting Design Den Haag, Premsela, DutchDFA, Creatieve Stad Den Haag en de bekende vaktijdschriften Abitare en Items. Studenten van de KABK hebben de ruimte ingericht, ontwierpen de campagnestijl, verzorgden de publiciteit en interviewden de internationale design persoonlijkheden. Op deze manier komen ze op een andere manier in aanraking met de wereld van design.

U bent hier

Zoekveld

Volg ons


Adres
Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

Contact
070 313 20 20
info@ontwerpwerk.nl