Tentoonstelling Catalysts!

De tentoonstelling Catalysts! the cultural force of communication design was de hoofdtentoonstelling van de Experimenta Design Biennale 2005 in het Centro Cultural de Belem in Lissabon. Curator van de tentoonstelling was Max Bruinsma, onafhankelijk designcriticus. Wij waren verantwoordelijk voor de art direction.
Catalysts! laat zien dat grafische vormgeving (communication design) een sterke beeldtaal is, die wereldwijd wordt begrepen. Op het ontwerp staat wellicht “koop mij” of “kom naar deze voorstelling”, maar de vormgeving roept ook “dit is onze cultuur, doe mee”. Juist dat is de boodschap waarop de ontvanger reageert. Ontwerpers zijn de katalysatoren in de hedendaagse visuele cultuur. De symbolen die zij bedenken vormen een “visueel woordenboek” waarmee de wereldburger van vandaag kan lezen en schrijven.
Wij hebben een vijftal internationale ontwerpers gevraagd allemaal een deel van de tentoonstelling te ontwerpen. Zo ontstaat ook binnen de expositie een veelheid aan beeldtaal. Zelf hebben we de introductie van Catalysts!, de website en de catalogus ontworpen. Andere ontwerpers die gedeelte van de tentoonstelling hebben ontworpen zijn Erik Adigard (USA), Fernando Brízio (PT), Pierre di Sciullo (FR), Rob Schröder (NL) en Jan van Toorn (NL). Een deel van de tentoonstelling is later onder de titel Eye Opener in het Museum voor Communicatie te zien geweest.

U bent hier

Zoekveld

Volg ons


Adres
Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

Contact
070 313 20 20
info@ontwerpwerk.nl