Acht landen één huisstijl

Voor Abis Group maakten wij een nieuwe visuele identiteit. Het internationale samenwerkingsverband was op zoek naar een logo en stijl die de verbinding van de verschillende landen die deel uitmaken van de Abis Group, weergeeft. 

Abis Group bestaat uit de landen Oostenrijk, België, Ierland, Zwitserland, Luxemburg, Kroatië, Portugal en Nederland. Het samenwerkingsverband vertegenwoordigt de burgerluchtvaart autoriteiten van de eerdergenoemde landen. De acht landen hebben niet direct een gemeenschappelijke basis. Daarom volgde er, in samenwerking met Creatieve Koppen, een creatieve sessie met vertegenwoordigers uit alle landen, waaruit bleek dat de landen meer gemeenschappelijk hadden dan in eerste instantie gedacht werd. Van de gemeenschappelijke waarden maakten wij een vertaling in een nieuw logo en in een stijl. Met het thema Visie als leidraad werd de nieuwe stijl ontwikkeld. Samen vooruitkijken is dan ook vertaald in een logo waar een raam van een vliegtuig centraal staat.

De visuele identiteit is terug te zien in het nieuwe abisgroup.org. Een website waar de informatie van de verschillende landen te vinden is en waar het laatste nieuws omtrent de Abis Group wordt gecommuniceerd.

 

19 jun 2019

U bent hier