Bewegwijzering Drents Museum

Verbinding tussen oud en nieuw

Na een grondige verbouwing, opent het Drents Museum haar deuren met een verdubbeld vloeroppervlak. Een consistente bewegwijzering wijst de bezoeker de weg in twee totaal verschillende werelden: de knusse, rijk gedecoreerde, historische oudbouw, en de witte, ruimtelijke, ondergrondse tentoonstellingsvleugel.

Het doel van de bewegwijzering is het publiek te stroomlijnen en de moderne witte nieuwbouw en de rijk gedecoreerde oudbouw te verbinden.

Routing

Het museum kent een vaste opstelling in de oudbouw, en organiseert grote tijdelijke tentoonstellingen in de nieuwbouw. Vanaf elke plek in het museum kan iedere afdeling gevonden worden en faciliteiten als toiletten en de uitgang. 

Ontwerp

De bewegwijzering is waar mogelijk op de muren geschilderd. Op de decoratieve muren van de oudbouw, een monument, mocht niet geschilderd worden. Daarom hebben we hier foto's van de muren laten maken en deze, met de geprinte aanwijzingen, één op één voor de desbetreffende muur geplaatst. Pijlen op een vaste hoogte verwijzen naar de verschillende afdelingen en faciliteiten. Over de pijl loopt een gids die je de weg wijst. De tekst in verschillende grijswaarden is zowel op witte muren als op gekleurde muren optimaal leesbaar. Een set pictogrammen voor de verschillende faciliteiten complementeert de bewegwijzering.

Achtergrond

Het Drents Museum is in 1854 opgericht als Provinciaal Museum van Drentse Oudheden. Ruim 150 jaar later telt de collectie meer dan 90.000 voorwerpen, met als speerpunten Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst 1885-1935. Het museum organiseert meerdere blockbusters als Het Terracottaleger van Xi’an (350.000 bezoekers) en De Dode Zeerollen (140.000 bezoekers).

Opdrachtgever 
Drents Museum
Branche 
cultuur
Partner 
3TO architecten en Pole Productions
Producten 
bewegwijzering

U bent hier