Creatieve broedplaats Labs55

Visuele identiteit én interieur

LabS55 is een gebouw voor makers in Den Haag die meer nodig hebben dan alleen een laptop en een kabel. Voor deze creatieve hotspot ontwikkelden wij een no-nonsense identiteit en een even stoer interieur.

Gemeente Den Haag wil de creatieve sector stimuleren. Belangrijk onderdeel daarvan is het behouden en ontwikkelen van creatieve hotspots in en rond het centrum. LabS55 is zo’n locatie die in het belang is van het creatieve klimaat en de creatieve bedrijvigheid in Den Haag. De voormalige School voor Vakopleidingen is veranderd in een gebouw voor bedrijven op het raakvlak van ambacht, creativiteit, productie en innovatie. Een gebouw voor beroepen waarvoor geldt 'handen uit de mouwen'.

Visuele identiteit

Voor LabS55 bedachten we de pay-off "handen uit de mouwen". De toegepaste vormentaal draagt bij aan de stoere, no-nonsens uitstraling van LabS55: het lettertype, de teksten en leestekens op de wanden, de verschillende tinten grijs en oranje en het gebruik van roestvrij staal en aluminium. De teksten en nummers van de units zijn in grote letters direct op muren, deuren en glas aangebracht. 

Inrichting

Wij ontwierpen het interieur van de gemeenschappelijke ruimtes en alle bewegwijzering en routing. De pay-off "handen uit de mouwen" komt terug in de wand van de gemeenschapsruimte. Het geheel uit postbussen bestaande huisje in de ontvangstruimte is de werkplek van de beheerder en hier kunnen de huurders hun post ophalen. Ook de verlichtingselementen, tafels, zitplekken en keuken hebben we speciaal voor LabS55 ontworpen. LabS55 is een goed voorbeeld van de manier waarop corporate identity, interieur en bewegwijzering een eenheid vormen.

Achtergrond

Gemeente Den Haag is opgedeeld in negen diensten. De Dienst Stedelijke Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de stedelijke ontwikkeling, bouwen en wonen in Den Haag.

Opdrachtgever 
Gemeente Den Haag DSO
Branche 
overheid
Producten 
logo, huisstijl, website, interieur, bewegwijzering

U bent hier