‘Houd het eenvoudig’

Gebruiksvriendelijke online cartografie

Met het project ‘Houd het eenvoudig' probeert de Rijksoverheid bouwprojecten vlot te trekken. Dit leidt tot allerlei projecten op landelijke, provinciaal en gemeentelijk niveau én tot de wens om over de voortgang van deze projecten te rapporteren. Wij maakten een interactieve kaart waarmee in één oogopslag veel informatie over locatie en dichtheid wordt overgebracht. 

De kaart www.houdheteenvoudigkaart.nl maakt inzichtelijk welke projecten per gemeente lopen en wat de status is. Op de kaart kan ingezoomd worden en projecten kunnen thematisch gefilterd worden. Voor ieder project is voorts aanvullende informatie beschikbaar. 

Cartografie en Content Management

Cartografie wordt, net als infographics, steeds belangrijker om de aandacht van de lezer te trekken en deze snel en effectief te informeren. Alle informatie op de kaart ‘Houd het eenvoudig’, inclusief thema en geografische locatie, kan gemakkelijk worden bijgehouden in het content management systeem (Drupal). Hierdoor geeft de kaart niet alleen een inzichtelijk maar bovenal een actueel beeld van de projecten in Nederland. 

Achtergrond

‘Houd het eenvoudig’ is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Bouwend Nederland. Op de website www.houdheteenvoudig.nl wordt de door Ontwerpwerk en Mijs Cartografie ontwikkelde kaart www.houdheteenvoudigkaart.nl ontsloten. 

Opdrachtgever 
Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Branche 
overheid
Partner 
Mijs Cartografie
Producten 
infographic, cartografie, content management systeem (Drupal)
center center

U bent hier