ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Eventdesign Ambassadeursconferentie 2023

Bij de jaarlijkse Ambassadeursconferentie georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken komen Nederlandse topdiplomaten vanuit de hele wereld bij elkaar. Op basis van het corporate concept ‘We zijn er. Voor Nederland wereldwijd’ ontwikkelden wij een herkenbare branding voor dit evenement: van programma’s en plattegronden tot narrowcasting. 

ambassadeursconferentie ontwerpwerk

Duurzame kubussen 

Opvallend designelement waren de bedrukte kartonnen kubussen die tijdens de conferentie in verschillende opstellingen stonden. Deze torens van kubussen vormden wegwijzers in de conferentiezaal. Op deze manier konden de genodigden gemakkelijk zien waar ze de ambassadeurs van een specifieke regio konden vinden, om zo met elkaar in gesprek te gaan. Wij ontwierpen de objecten zo dat ze flexibel zijn in het gebruik. Een duurzame keuze die maakt dat deze kubussen - met kleine aanpassingen - nog meer jaren mee kunnen.  

Over de Ambassadeursconferentie 

Tijdens deze jaarlijkse conferentie keren 150 Nederlandse ambassadeurs, consuls en permanente vertegenwoordigers die wereldwijd werken terug naar Den Haag. Dit jaar was het event van 27 tot en met 30 maart. Zij ontmoeten elkaar en vertegenwoordigers van NGO’s, andere ministeries, politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Deelnemers bespreken diplomatieke thema’s en onderzoeken internationale kansen en mogelijkheden.  

Altijd op de hoogte blijven?