ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Expositie ‘Schoon, doen we toch gewoon?’

Met de campagne ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ richt de gemeente Den Haag zich op de verhalen van mensen die bezig zijn om de stad schoon te houden. Wij verzorgden het ontwerp van de expositie, die op 16 november werd geopend door wethouder Anne Mulder.  

 

Expositie Den Haag schoon, doen we toch gewoon Atrium Stadhuis

De expositie is tot en met 14 december te zien in de grote hal (het atrium) van het Stadhuis en zoomt in op het afval in het water van de stad Den Haag. In de expositie komen verschillende mensen, organisaties en initiatieven aan bod die het Haagse water, het strand en de zee schoonhouden. De opruimacties op het strand, SUPpen door de grachten van Den Haag, vissen naar zwerfafval vanaf een rondvaartboot of surfen op een board gemaakt van afval, het komt allemaal voorbij. De tentoonstelling is in het Nederlands en in het Engels te bekijken.

Vijf initiatieven worden gepresenteerd:

  1. Trashurehunt
  2. Grondstofjutters
  3. Sup-actie
  4. Museon sup - plastic soup surfer
  5. The Hague Boat

Wij verzorgden het ontwerp van de zes panelen van de tentoonstelling. Eentje met de uitleg van de campagne ‘Schoon doen we toch gewoon’ en de andere vijf panelen voor de initiatieven uit de stad Den Haag die samen de stad schoon houden. We bedachten de opstelling en ontwierpen een vloersticker van 10 bij 10 meter die van alle elementen een geheel maakt. In de vloersticker is te zien hoe het water in de stad langzaam van vies naar schoon verandert.

Ga vooral een kijkje nemen in het Stadhuis en volg de campagne via schoondoenwegewoon.nl.

Altijd op de hoogte blijven?