ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Hier wil je zijn! Wervingscampagne ROC Mondriaan

Je kunt er bijna niet omheen. In Den Haag, Delft, Leiden en het Westland hangen opvallende posters met jongeren die leeftijdgenoten oproepen om naar de open dag van ROC Mondriaan te komen.

Wervingscampagne ROC Mondriaan

Met zo’n 240 mbo-opleidingen is ROC Mondriaan de grootste opleider voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Haaglanden. Mondriaan vroeg ons een nieuw campagne concept te ontwikkelen voor het werven van nieuwe studenten. Uiteraard helemaal in lijn met de nieuwe positionering en huisstijl die wij eerder dit jaar ontwikkelden.

De wereld van studiekiezers staat centraal

Van actieve verkenners, onzekere twijfelaars tot nonchalante uitstellers. Alle type studiekiezers spelen in de campagne de hoofdrol. Het campagneconcept speelt in op vragen en emoties die spelen bij de verschillende type studiekiezers in de leeftijd van 15 tot 17 jaar. Ieder type studiekiezer is bij ROC Mondriaan welkom. Daarom is de campagneboodschap helder, in welke fase van je zoektocht naar een opleiding je ook bent: hier wil je zijn!

We baseerden ons op onderzoek dat jongerenadviesbureau Youngworks eerder deed in opdracht van ROC Mondriaan. Daarnaast toetste Youngworks of het campagneconcept voldoende aansluit bij de jongeren en met hun feedback scherpten we de campagne nog verder aan.

Echt Mondriaan

De uitstraling in tone of voice en het design sluit aan bij de vernieuwde positionering van Mondriaan: het is uitgesproken, enthousiast en zet de student op een podium. Mondriaan neemt studenten bij de hand laat ze uitgroeien tot de beste versie van zichzelf.

Werving voor Open Dag 8 november

De eerste uitingen zijn nu gericht op de open dag op 8 november. De crossmediale campagne vind je onder andere online op de social kanalen en in de buitenlucht op abri’s, posters en bussen.

werving campagne ROC Mondriaan nacht
werving campagne ROC Mondriaan straatbeeld
werving campagne ROC Mondriaan loopbrug
werving campagne ROC Mondriaan aangeplakt

Altijd op de hoogte blijven?