ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Hoogvlieger: Lustrumboek

Met trots presenteren wij het Lustrumboek voor de opleiding Vliegtuigbouwkunde en Luchtvaarttechnologie aan Hogeschool InHolland en de Vliegtuigbouwkundige Studie Vereniging Sipke Wynia. Het is een feestelijke uitgave in collagestijl, kleurrijk en boordevol beeld.

Omslag lustrumboek InHolland vliegtuigbouwkunde en studievereniging

Het design heeft een eigenzinnig en kleurrijk karakter met gebruik van stevige koppen en afwisseling van archiefbeeld met mooie hoogwaardige fotografie. Bijzonder aan dit ontwerp is ook het gebruik van verschillende papiersoorten. Het eerste deel met memorabele verhalen en historische feiten is gedrukt op mooi uncoated HVO offset papier. Het laatste deel is in zwart wit gedrukt op roze dun papier (als een telefoonboek) en omvat een overzicht met alle alumni, besturen, medewerkers van de opleiding en studievereniging. 

De opdracht was niet alleen het ontwerpen van een mooi en prettig leesbaar product. Een passende uitstraling en kwaliteit van de jubileumuitgave was ook erg belangrijk. Met dank aan drukkerij Edauw + Johannissen is dit ook in de gedrukte uitgave terug te zien.

Projectleider Jantien Methorst: “Wij hebben veel ervaring met het vormgeven van (jubileum)boeken. Ook al krijgen we steeds meer opdrachten voor het design van online publicaties, deze bijzondere uitgave laat zien dat drukwerk nog lang niet passé is.”

Inhoud lustrumboek
Binnenwerk lustrumboek voorbeeld
Binnenwerk lustrumboek voorbeeld
papiersoort lustrumboek

Altijd op de hoogte blijven?