Ontwerpwerk ontwikkelt nieuwe huisstijl gemeente Den Haag

Persbericht Ontwerpwerk is begin januari door de gemeente Den Haag geselecteerd om de nieuwe huisstijl voor de gemeente te ontwikkelen. Inmiddels heeft Ontwerpwerk een nieuwe duurzame huisstijl gecreëerd op basis van het besluit van het college van burgemeester en wethouders het stadswapen, verrijkt met de wapenspreuk ‘vrede en recht’, op te nemen in het nieuwe logo. De nieuwe huisstijl is op 5 juni 2014 door wethouder Rabin Baldewsingh (Organisatie) en burgemeester Jozias van Aartsen gepresenteerd door het nieuwe logo aan de gevel van het stadhuis te onthullen.

De door Ontwerpwerk ontwikkelde nieuwe huisstijl geeft uitdrukking aan de rijke diversiteit en historie van de stad Den Haag en aan de reputatie van Den Haag als internationale stad van vrede en recht. De Stijl van Den Haag is een complete huisstijl. Het logo bestaat uit een gestileerd stadswapen inclusief wapenspreuk ‘vrede en recht’ en het woordmerk ‘Den Haag’. Geel en groen zijn de basiskleuren. Een breed aanvullend kleurenpalet en een grafisch element symboliseren de diverse facetten van de stad en haar bewoners. De gebruikte lettertypen zijn van Haagse letterontwerpers: de Thesis van Luc(as) de Groot voor het woordmerk en de Cæcilia van Peter Matthias Noordzij voor de wapenspreuk.

Ontwerpwerk heeft ervoor gezorgd dat er ruimte is om thema’s, boodschappen en afzenders een eigen gezicht te geven en er voldoende variatiemogelijkheden en vrijheidsgraden zijn om te blijven innoveren en variëren. De nieuwe huisstijl wordt de komende jaren stapsgewijs geïmplementeerd door de gemeente aan de hand van de door Ontwerpwerk te ontwikkelen huisstijlhandboeken.

Wethouder Rabin Baldewsingh (Organisatie): “Ontwerpwerk is erin geslaagd om de diversiteit van onze stad te vangen in een pakkende, kleurrijke stijl die onze rijke geschiedenis eer aan doet. Het biedt een goede basis voor verdere ontwikkeling van onze positie als internationale stad van vrede en recht.”

 

Over Ontwerpwerk
Ontwerpwerk heeft 25 medewerkers en ontwerpt en realiseert online- en offline communicatiemiddelen zoals huisstijlen, campagnes, websites, informatiecentra en beursstands. Het bureau werkt onder andere voor overheden op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau, MKB en de sectoren zorg, educatie, cultuur en non-profit.

Meer informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met Ronald Borremans, creatief directeur Ontwerpwerk: 070 313 20 20. Voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Laura van Uitert.

www.ontwerpwerk.nl
www.denhaag.nl/destijl
www.vimeo.com/97330804

 
 

U bent hier