ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

SCP Projectstijl gevolgen coronamaatregelen

Deze unieke situatie in Nederland vraagt om een gefundeerde wetenschappelijke basis voor beleid. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) houdt de maatregelen bij de aanpak van de coronapandemie tegen het licht. 

SCP coronacrisis

Beleidssignalement

Het SCP adviseert over de maatschappelijk gevolgen en hoe deze ervaringen burgers, hun leefsituatie en hun gedrag beïnvloedt. Hiermee ondersteunen ze het werk van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de besluitvorming door het kabinet. 

Ontwerpwerk heeft voor het SCP een projectstijl ontwikkeld die past bij hun maatschappelijke taak en doelen. We gaven in nauwe samenwerking en in recordtijd vorm aan een eerste uitgave: Beleidssignalement Eerste doordenking maatschappelijke gevolgen coronamaatregelen. In dit door ons ontwikkelde toegankelijke document heeft het SCP op basis van eigen onderzoek en wetenschappelijke literatuur doordacht wat deze maatregelen kunnen betekenen in sociaal en cultureel opzicht voor werk, zorg, onderwijs, vrije tijd en asielzoekers.

Verdiep je verder in deze voor ons allemaal relevante inzichten en bekijk deze eerste uitgave. De komende tijd worden deze eerste tranche beleidssignalementen verder aangevuld. 

Altijd op de hoogte blijven?