ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Speels jaarverslag voor CJG Rijnmond

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond houdt zich bezig met jeugdgezondheidszorg in 12 gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond. Voor deze organisatie ontwikkelden wij een interactief en visueel prikkelend jaarverslag.

jaarverslag design ontwerpwerk

In het online jaarverslag blikt CJG Rijnmond terug op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Het doel was om dit op een dynamische en geanimeerde manier te doen.

Animaties en interactie
Onze developers en designers werden geïnspireerd door het concept van een computerspel. Zij pasten een vorm van gamification toe op het online jaarverslag: het verslag heeft een startpunt en een eindpunt met veel hints en teasers over de inhoud. Onze developers ontwikkelden het jaarverslag met behulp van React (JavaScript bibliotheek), met een SVG-bestand dat is gebruikt als structuur voor de hele pagina, van boven naar beneden. De animaties brengen de statische informatie en statistieken tot leven. Het jaarverslag is interactief en biedt gebruikers de mogelijkheid om dieper in te zoomen op bepaalde onderwerpen.

Bekijk het volledige jaarverslag.
 

jaarverslag design ontwerpwerk laptop

Altijd op de hoogte blijven?