ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Toolkit Omgevingswet scoort A op toegankelijkheid

Wij maakten de Toolkit Omgevingswet toegankelijk en hiermee scoorde deze website een A op toegankelijkheid. De site biedt communicatiemiddelen en tools aan overheidsinstanties voor de invoering van de omgevingswet, waaronder een beeldbank, video’s en een postergenerator die wij speciaal hiervoor ontwikkelden.

Altijd op de hoogte blijven?

omgevingswet poster generator

Recentelijk heeft het ministerie van BZK een toegankelijkheidsscan op de website laten uitvoeren door Cardan. Het resultaat van onze inspanningen is zojuist bekendgemaakt: de Toolkit Omgevingswet scoort een indrukwekkende A op het gebied van toegankelijkheid. Het volledige toegankelijkheidsrapport voor de website Toolkit Omgevingswet kun je hier bekijken.

Postergenerator

De toolkit is uitgerust met een scala aan nuttige tools, waaronder infographics, een fotobeeldbank, informatieve video's en social media posts. Een opvallende toevoeging is de postergenerator, die wij speciaal ontwikkelden om gemeenten en provincies te ondersteunen bij het verspreiden van communicatieboodschappen in de uniforme campagnestijl. Deze tool stelt ambtenaren in staat om posters te genereren met de mogelijkheid een eigen afzender toe te voegen.

Toolkit voor Omgevingswet

De implementatie van de omgevingswet is sinds 1 januari in werking. In antwoord daarop is de Toolkit Omgevingswet nu een bron van informatie voor ambtenaren, gemeenten, provincies, bedrijven en burgers.De website voorziet hen van cruciale inzichten over de werking van de omgevingswet via diverse middelen, waaronder instructieve video's en doelgerichte social media posts. Hierdoor begrijpen bedrijven en burgers beter welke vergunningen nodig zijn en kunnen ambtenaren eenvoudig communiceren over dit onderwerp.