ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Website Leeroverzicht maakt vinden van opleiding gemakkelijker

Op 10 oktober 2022 lanceerde het ministerie van OCW - in samenspraak met het ministerie van SZW, de sociale partners en de onderwijskoepels - het platform Leeroverzicht. Wij maakten het webdesign, ontwierpen het logo en een virtuele assistent en we maakten een animatievideo.

Altijd op de hoogte blijven?

Webdesign Leeroverzicht.nl

Het platform sluit aan bij de ambitie Leven Lang Ontwikkelen en stimuleert werkenden en werkzoekenden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Het Leeroverzicht biedt nu al het meest complete overzicht van opleidingen (publiek en privaat) en financieringsmogelijkheden. Het aanbod van opleidingen zal steeds verder worden uitgebreid.

Eigen stijl en brede doelgroep aanspreken

Het platform is een initiatief van verschillende partners. In overleg met onze opdrachtgever ICTU ontwikkelden wij daarom een eigen toegankelijke stijl waarin alle partijen zich kunnen herkennen. Wij waren verantwoordelijk voor het conceptontwerp van de website en hebben de opdrachtgever advies gegeven over het beste User Interface design (UI-design) en User Experience design (UX-design).

Virtuele assistent Leeroverzicht.nl
Fotografie Leeroverzicht.nl
Stijl Leeroverzicht.nl

Daarnaast ontwierpen wij een virtuele assistent in de vorm van een vrolijk karaktertje - die de bezoeker van de website helpt bij de zoektocht naar een opleiding en de financiële regelingen. De assistent leidt je door alle opties door middel van conversational design. De fotografie straalt optimisme uit en weerspiegelt de brede doelgroep, variërend in leeftijd, achtergrond en opleidingsniveau. Zo zorgden wij ervoor dat een functionele online tool een vriendelijk gezicht kreeg. Bekijk zelf de mogelijkheden van het Leeroverzicht.   

Animatie: zo werkt het Leeroverzicht!

Tot slot maakten wij een animatie / explainer video die in eenvoudige taal visueel uitlegt hoe het platform werkt en waarmee Leeroverzicht jou als gebruiker kan helpen.