ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

City of Sounds

De stad laat zich horen

App city of sounds

Samen met Haagse jongeren uit de hele stad gaat Slagwerk Den Haag op onderzoek uit voor het project City of Sounds. Hoe klinkt de stad eigenlijk? Wat horen zij in de buurt? Horen ze trams? De wind die door de bomen blaast? Een skateboard dat over de stoep scheurt misschien? Al deze geluiden zijn te horen op de door ons ontwikkelde site www.cityofsounds.nl.

Online cartografie

Jongeren maken samples van de geluiden die ze tegen komen en uploaden deze zelfstandig en tijdens workshops op de site. Per wijk worden de geluiden opgenomen in de interactieve kaart. Zo ontstaat een geluidsportret van Den Haag dat door iedereen is te beluisteren. Al die geluiden bij elkaar worden muziek. Begin 2017 maakt componiste Aurélie van alle samples een geluidskunstwerk dat in Den Haag wordt geplaatst. 
 

App city of sounds

BoooOm, crash, kggrrrrrr...

De stijl voor dit project is gebaseerd op de onomatopee of klanknabootsing. Een hele serie geluiden is visueel gemaakt in markers in kleurrijke comic-stijl. Zo geeft de interactieve geluidskaart ook een visueel beeld van de rijkdom van de geluiden in de stad.

Website City of Sounds

Achtergrond

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De spelers van Slagwerk Den Haag zijn podiumbespelers én multi-inzetbare (co)creators. Ze spelen op traditionele slaginstrumenten maar ook op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten.