ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Designpartner van gemeente Amsterdam

Stadskrant Amsterdam

De komende jaren gaan we met veel energie aan de slag als vaste designpartner van gemeente Amsterdam. We zijn expert op het gebied van toegankelijk design en heldere communicatie met bewoners.

We doen het grafisch ontwerp van zowel kleine als grote projecten; van opvallende banners op social media tot complexe infographics. We denken strategisch mee en ontwikkelen online en offline middelen die communicatie tussen gemeente Amsterdam en bewoners ondersteunen. 

infographic laadnetwerk

 

stadskrant spread
stadskrant covers

Stadskrant Amsterdam in 7 stadsdeeledities. 

De Amsterdamse stadskrant wordt 6 keer per jaar door ons opgemaakt en verschijnt in een oplage van 500.000 bij alle Amsterdammers in de bus. De krant heeft een eigen editie voor alle 7 stadsdelen en bevat naast gemeentelijke nieuws specifieke artikelen en informatie uit het betreffende stadsdeel. Een ingewikkelde opmaakklus die we in een doorlooptijd van ± 5 werkdagen voor elkaar krijgen dankzij ons sterke team.  

verjaardagskaart
banners 18 campagne

Communicatiemiddelen 'gezonde financiële start' voor jongeren.

Amsterdamse jongeren ontvangen rondom hun 18e verjaardag een opvallende verjaardagskaart vol met tips en tricks op financieel gebied. De verjaardagskaart en de banners voor social media zijn onderdeel van de communicatiestrategie 'gezonde financiële start' van de gemeente. We maakten het design gericht op jongeren en ontwikkelden het fotografieconcept vol humor. 

Gemeente Amsterdam infographic dakloos
Gemeente Amsterdam infographic dakloos

Serie infographics Dakloosheid

We bedachten en ontwierpen vier praatplaten passend bij het programma Masterplan Dakloosheid. De praatplaten brengen op eenvoudige wijze thema's als preventie en borging bij uitstroom in beeld. 

Flyer buurtteams
Afval flyer baarsjes

Factsheet Buurtteams, Afvalregels voor De Baarsjes. Naast deze wijk, maakten we ook kaarten met afvalregels voor andere wijken. 

Folder tussendoortje thuis
Folder tussendoortje

Supermarkt- en thuischallenge gericht op jongeren voor het GGD- programma Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht.

mondkapje cuyperstrap

Mondkapje ter gelegenheid van de oplevering van de Cuyperstrap, geïnspireerd op de speciale bouwschutting bij het centraal station.