ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Frisse stijl voor illustraties Jeugdautoriteit

Jeugdautoriteit illustratiestijl elementen

De Jeugdautoriteit bewaakt dat in gemeenten en regio’s in Nederland voldoende aanbod van jeugdzorg beschikbaar blijft. Wij ontwierpen een moderne illustratiestijl toegepast op diverse onderzoeksrapporten en online banners.

Klant
Jeugdautoriteit

De Jeugdautoriteit richt zich op het onderzoeken en bewaken van de continuïteit van cruciale jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering in Nederland. Om hun bevindingen en plannen effectief te communiceren, was er behoefte aan een eigentijdse en herkenbare stijl voor de rapporten, die wij digitoegankelijk opleverden.
Wij maakten thematische illustraties voor het jaarplan 2023, de Stand van de Jeugdzorg en het rapport hoofd- en onderaannemerschap in de jeugdhulpsector.

Heldere illustratiestijl

Ons ontwerpconcept is geïnspireerd op het logo van de Jeugdautoriteit, waarin het principe van overlapping van de huisstijlkleuren uitgangspunt is. Voor de thematische illustraties kozen we voor eenvoudige, maar duidelijke geometrische elementen en figuratieve vormen.
 

Afbeelding
Covers van de rapporten voor Jeugdautoriteit

De illustraties verrijken onze huisstijl en zorgen voor extra herkenbaarheid van onze publicaties en andere communicatie-uitingen. In de samenwerking kijken we steeds naar nieuwe elementen die passen bij de uitstraling en positionering van de Jeugdautoriteit. En we kijken naar manieren om het kleurenpalet verder uit te breiden, zodat er variatie ontstaat en we figuren en tabellen zo aansprekend en toegankelijk mogelijk presenteren.

Renée Schut-Verkuijlen, woordvoerder en communicatieadviseur Jeugdautoriteit

Werksessie digitoegankelijkheid

Onlangs gaven we een werksessie toegankelijkheid aan de onderzoekers. Deze sessie had als doel handvatten te geven, zodat voorafgaand en tijdens de ontwikkeling van een rapport al rekening kan worden gehouden met het toegankelijk maken van de content. De intensieve samenwerking met de opdrachtgever zorgt voor efficiëntie in het behalen van de toegankelijkheidseisen. Deze eisen zijn essentieel vanwege de wetgeving rond digitale toegankelijkheid waaraan overheidsinstanties moeten voldoen.

Afbeelding
Webbanners voor jeugdautoriteit

Wil je ook de impact van jouw rapporten vergroten en complexe informatie op een toegankelijke manier overbrengen? Neem dan contact op met Bianca Ruygrok.