ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Innoveren met impact. Tokyo - Parijs

TU Delft en Sportinnovator

Mobiele windtunnel casus boek TU Delft Sportinnovator

Sporters vechten voor de fractie van een seconde; het verschil tussen zilver of goud. Bedrijven, sportinstellingen, sportbonden, kennisinstellingen en overheden onderzoeken hoe je met innovatieve technieken optimaal kunt presteren. Deze sportinnovaties zijn door ons vastgelegd in een inspirerend boek met een bijzonder design.

Klant
TU Delft en Sportinnovator
Sector
Cultuur & Educatie

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo is het element tijd essentieel. Het vormt dan ook de basis van ons designconcept van het boek ‘Innoveren met impact: Tokyo - Inspiratie, Parijs - Ambitie’. Dit boek is een gezamenlijk initiatief van TU Delft Sports Engineering Institute en Sportinnovator.

 

Boek spread goudfolie
Close-up pagina nummers

Tijd als leidend designprincipe

De pagina's van het boek tellen af als een timer. Elk deel is een seconde, en achter elke seconde staat een team dat al vier jaar aan deze ‘seconde’ heeft gewerkt. Het hoofdstuk Tokyo, plaats van de Olympische Spelen in 2021, heeft de markering 00:00:02 en het hoofdstuk Parijs (OS 2024) heeft de markering 00:00:01. 

Boek staand indeling tokyo parijs zichtbaar
Indeling Tokyo Parijs

Indeling: van Tokyo naar Parijs

De bijzondere tweedeling van het boek is gebaseerd op de twee edities van de Olympische Spelen. Ze hebben elk een eigen formaat. Het eerste deel neemt de lezer mee in inspirerende sportinnovaties die zijn ontwikkeld in aanloop naar de Olympische spelen in Tokyo. Het tweede deel, Parijs 2024, staat voor ambitieuze ideeën en onderwerpen die nog in ontwikkeling zijn. Door de verschillende formaten van de twee delen krijgt het boek een duidelijke scheiding tussen inspiratie en ambitie, heden en toekomst. 

 

Japanse vouwwijze
Japanse vouwwijze

Bijzonder onderwerp, bijzondere afwerking

Ons design van het boek beperkt zich niet tot een bijzonder designconcept en lay-out, ook de afwerking is speciaal. De uitgave is afgewerkt met een Japanse vouwwijze, een bindmethode waarbij katernen van 4 pagina's worden gevouwen en de voorzijde van de pagina's zijn gesloten. Deze bijzondere vorm legt een link met Tokyo en geeft ruimte om de binnenzijde van de pagina's te bedrukken met quotes van wetenschappers en designers over de Olympische Spelen in 2024. Door de transparantie van het papier versterken deze ideeën op een creatieve manier het ambitieuze toekomstbeeld.

'Innoveren met impact' kan ook online

Voor de lancering van het boek, is door TU Delft en Sportinnovator een video gemaakt waarin het belang van innovatie in de sport wordt benadrukt voor ons welzijn. Ben je benieuwd naar de sportinnovaties? Lees dan vooral de artikelen uit het boek op de website van TU Delft.

 

We maakten diverse animaties die op social media verspreid worden. In deze animaties staan een van de sportinnovaties centraal.