ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Museum in beeld

Huisstijl verbetert zichtbaarheid

Beelden aan zee logo

De zichtbaarheid van het museum Beelden aan Zee is sterk verbeterd door een nieuwe visuele identiteit en door het museum duidelijk als afzender van de tentoonstellingen te positioneren.

Klant
Museum Beelden aan Zee
Sector
Cultuur & Educatie

De kustlijn van Den Haag, een verwijzing naar de bijzondere locatie van het museum, vormt de basis van het logo. Door het logo consequent toe te passen en de kustlijn direct te koppelen aan het beeld van de tentoonstelling ontstaat er eenheid in de verschillende communicatiemiddelen. Vlaggen aan de boulevard spreken de voorbijgangers aan en zijn een visuele markering van de locatie van het museum.

Afzenderschap

Naast de wisselende tentoonstellingen wordt er een jaarlijkse thematische kunstmanifestatie georganiseerd die zowel in het museum te zien is als op locatie op het Lange Voorhout in Den Haag.

Huisstijl

De nieuwe huisstijl wordt stapsgewijs geïmplementeerd. De nauwe samenwerking met het museum in de ontwikkelfase, maar ook in de uitrol van de nieuwe stijl op on- en offline communicatiemiddelen maakt dat we dit project met veel plezier doen. De campagne voor de openluchttentoonstelling ‘Vormidable - Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst’ is de eerste campagne die wij in de nieuwe huisstijl hebben ontwikkeld. De inzet van social media is zeer belangrijk voor het museum om de doelgroep te bereiken en de wisselende tentoonstellingen onder de aandacht te brengen van potentiële bezoekers.

Website Beelden aan zee

Achtergrond

Het museum Beelden aan Zee richt zich op internationale moderne beeldhouwkunst. De collectie bevat bijna 1000 beelden van onder andere Fernando Botero, Tom Claassen en Ossip Zadkine. De ligging van het museum is uniek: het gebouw van Wim Quist ligt ingegraven in de duinen van Scheveningen met uitzicht op zee.