ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Online ranglijst met impact

Access to nutrition website op ipad

De Access to Nutrition Index beoordeelt voedsel- en drankproducenten wereldwijd op het gebied van voedingsgerelateerd beleid, praktijk en transparantie en probeert zo de sector in beweging te zetten.

Klant
Access to Nutrition Index
Sector
Non-profit

Online Global Index

Voor Access to Nutrition Foundation draait alles om cijfers. Door middel van een transparante ranglijst, de Access to Nutrition Index, legt ze de inspanningen van 's werelds grootste voedselproducenten langs de meetlat om goede voeding toegankelijk te maken voor iedereen. Wij ontwierpen een heldere huisstijl, en een net zo heldere website. Met veel aandacht voor de cijfers.

Het belangrijkste onderdeel van de website is de tweejaarlijkse online index. Bedrijven die een hoge positie in de lijst verwerven, gebruiken deze om hun goodwill aan de wereld duidelijk te maken. Met de index stimuleert de stichting bedrijven zich in te spannen voor een betere toegankelijkheid van gezond voedsel, en zo hoger in de lijst te eindigen. Met behulp van interactieve grafieken zijn de bedrijven op zeven verschillende criteria met elkaar te vergelijken. De verantwoording voor de positie in de ranglijst wordt op deze manier zeer transparant weergegeven.

Spotlight Index

Naast de Global index, publiceert de Access to Nutrition Foundation zogenaamde Spotlight Indexes. Hierin wordt de score en ranking aangegeven van de tien grootste voedsel- en drankproducenten per spotlight-land. In december 2016 ging de India Spotlight Index live.

website access to nutrition op computer
scorecards

Onderzoeksrapport

Het onafhankelijke onderzoeksrapport waarop de cijfers gebaseerd zijn is door iedereen te downloaden van de website. In het rapport wordt dieper ingegaan op de indicatoren waarop getoetst wordt en staan alle scorecards per producent. 

Achtergrond

De Access to Nutrition Foundation is een internationale non-profit organisatie die zich inzet om de toegankelijkheid van gezonde voeding wereldwijd te bevorderen. De stichting wordt onder andere gesteund door de Bill & Melinda Gates Foundation.

www.accesstonutritionindex.org