ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Contentstrategie

Dat we de vorm kunnen ontwerpen, dat is duidelijk. Maar we kijken ook kritisch naar de inhoud. Van contentstrategie, tot het uitvoeren van redactie; wij zorgen dat jouw content doet wat het moet doen. 

contentstrategie

Contentstrategie

Zonder inhoud, geen verhaal. Wij leggen in de contentstrategie een sterke basis om het verhaal van je organisatie te vertellen. Een plan waarbij continuïteit leidend is. We gebruiken een passende tone of voice en vertellen je verhaal op de juiste plek. Weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, wij weten dat wel. We starten samen met jou, en gaan vervolgens op zoek naar de juiste boodschap. We brengen in kaart naar wie je wilt communiceren en hoe we dit gaan doen. Welke kanalen zijn daarvoor nodig, voldoet de website of past een ander kanaal beter bij de mensen die je wilt bereiken? 
 

Social media strategie

Tweets, stories op Instagram of een campagne op Facebook? En wat doen we met Linkedin? Niet elke activiteit of kanaal past bij de doelgroep die je wilt bereiken of de boodschap die je over wilt brengen. Gerichte inzet van social media is daarom onderdeel van je contentstrategie. Wij ontwikkelen een socialmediastrategie die past bij de doelen van je organisatie of campagne. En alleen zenden is zonde, dus helpen we je ook met het voeren van een goed gesprek. Dat is pas sociaal.

Redactie

Is er content die overgezet moet worden van de oude website naar het nieuwe CMS? Kunnen wij. Wil je dat we helpen met het creëren van de nieuwe content, ook dat kan. Tekst redigeren is een vak, gelukkig ben je daar ook bij ons aan het goede adres. We denken en schrijven met je mee. We scherpen bestaande teksten aan en schrijven nieuwe teksten. Onze tekstschrijvers verdiepen zich in jouw doelgroep en schrijven content met impact. 
 

SEO/SEA

Hoe zorg je ervoor dat je content de beste SEO waarde heeft? Hoe schrijf je de content op een manier dat de zoekmachines jouw teksten zien en je een hogere ranking krijgt op Google? Wij begeleiden en geven advies in hoe je SEO in kunt zetten en er je voordeel mee kunt doen. Wil je net dat stapje verder, dan schakelen we SEA in.  
 

Analytics

Content zenden is stap 1. Om erachter te komen of de content ook daadwerkelijk haar doel bereikt, is monitoren stap 2. Wij richten dashboards in die het meten van jouw inspanningen overzichtelijk maken. Met o.a. Google Analytics zorgen we voor duidelijke rapportages. Met dit inzicht kan de contentstrategie bijgestuurd worden waar dat nodig is.
 

Rebranding Rijksrecherche
https://www.ontwerpwerk.nl/sites/www.ontwerpwerk.nl/files/styles/staand/public/2022-06/rebranding_rijksrecherche_ontwerpwerk.png?h=209203ce&itok=C4p0-Hdk

Een zorgvuldig merkverhaal en nieuwe stijl

Rijksrecherche

Poster coronacampagne gemeente Den Haag
https://www.ontwerpwerk.nl/sites/www.ontwerpwerk.nl/files/styles/staand/public/2021-04/poster-coronacampagne-gemeente-denhaag-ontwerpwerk.jpg?h=b90d0a44&itok=NbQVzZIo

Wijkgerichte coronacampagne

Den Haag geeft het goede voorbeeld

Cover magazine Delft Matters
https://www.ontwerpwerk.nl/sites/www.ontwerpwerk.nl/files/styles/staand/public/2022-10/2022-09-26_12-21-01_Ontwerpwerk_Wouter-Vellekoop_19101.jpg?h=dc021772&itok=N25-3uGa

Delft Matters: grensverleggend magazine

TU Delft