ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Designstrategie

Wat moet het design doen om de juiste waarden en gevoel over te brengen? Hoe ben je opvallend jezelf en opvallend anders dan je concurrenten? Dat bepalen we in de designstrategie. 

designstrategie

Brand design is het gezicht van je organisatie, het maakt je merk zichtbaar en tastbaar. In de designstrategie bepalen we hoe dit gezicht eruit moet zien om uitdrukking te geven aan de gekozen positionering. De designstrategie geeft visuele richting aan iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van communicatie. Het beschrijft de visuele kaders en de creatieve ruimte.

In een design audit toetsen we of de communicatie-uitingen van je organisatie aansluiten bij je merkidentiteit en positionering. Wat vertelt het design, het logo, het beeld, de typografie en de grafische stijl? Is een restyling nodig of moet het visuele roer echt om? De design audit maakt inzichtelijk of het design past bij de focus van de organisatie. Van evolutie tot revolutie, onze designers maken gefundeerde visuele keuzes op basis van de organisatiewaarden en -doelen.

In de merkarchitectuur visualiseren we de relatie en rol van de merken. We zorgen we voor een passend design van het logo, de descriptor en de overige elementen van het Brand Design. Zo zorgen we ervoor dat de merken zich optimaal kunnen profileren én er synergie ontstaat.

Organisaties werken steeds vaker met en via partners aan het bereiken van hun doelen. Welke regels zijn er en hoe blijf je als organisatie zichtbaar als een andere partij een project uitvoert? Hoe kunnen mensen erop vertrouwen dat de informatie die ze tegenkomen betrouwbaar is? Door de juiste afzender te gebruiken en duidelijke regels te volgen. Wij vatten de verschillende keuzes vervolgens samen in een overzichtelijk beslisschema. Zo zorgen we dat medewerkers eenvoudig de juiste keuze kunnen maken.  

Bekijk relevante cases
Campagne snorfietsers op de rijbaan
Titel

Campagne voor Utrechtse weggebruikers

Corporate design rebranding College voor de Rechten van de Mens
Titel

Rebranding met focus op inclusiviteit

arbeidscampagne ontwerpwerk raad van state
Titel

Droomstart van een juridische carrière

Application process

Stuur je sollicitatie inclusief relevante voorbeeldcases.

Binnen 2 weken ontvang je een reactie.

Eerste gesprek met de Team lead en directielid of vakcollega.

Tweede gesprek met directe collega en een projectleider.

Aanbod contract.

Welkom bij Ontwerpwerk!