Optimale online dienstverlening en eigen gezicht voor ECT

Vertaling internationale stijl en een doeltreffende app

ECT is een van de leidende en meest geavanceerde containerterminal-operators van Europa. Wij vertaalden de internationale huisstijl van moederbedrijf Hutchison Ports naar een eigen en passende visuele identiteit voor dit Rotterdamse icoon. 

Eigen gezicht voor Rotterdam

Wij kwamen een boord om de nieuwe visuele identiteit van Hutchison Ports door te trekken in de huisstijl van ECT. Het resultaat: een herkenbare eigen huisstijl die in lijn is met identiteit van Hutchison Port. De herkenbare oranje kleur van ECT is geïntegreerd in de nieuwe visuele identiteit. 

ECT is al ruim 50 jaar wereldwijd leidend in containeroverslag. Een optimale route op de terminal zorgt voor maximale efficiëntie en snelheid voor (potentiële) klanten, logistieke dienstverleners, rederijen en verladers. Wij ontwikkelden de nieuwe tweetalige website op basis van Drupal 8. Op het nieuwe ECT.nl kunnen internationale klanten alles over de logistieke dienstverlening van ECT vinden. 

Doeltreffende ECT App

In nauwe samenwerking met de inhouse developers van ECT ontwikkelden we de ECT App. De ECT App is de belangrijkste tool voor optimalisatie van logistieke diensten. Alleen al in 2018 waren er 13 miljoen containers die de havenstad passeerden. 

De app zorgt voor meer transparantie over de drukte bij de terminal en de geschatte wachttijd. Doordat de informatie letterlijk binnen handbereik is, krijgen truckers, transporteurs en planners snel de informatie die ze nodig hebben en wordt de algehele workflow op de terminal verbeterd. We hielden gebruikerstesten met truckers en zorgden zo dat de functie en werking van de app aansloot bij hun behoeften.

De gebruiksvriendelijke app ontsluit relevante data via door ECT ontwikkelde API’s en bevat aanvullende functionaliteiten. De objectstatus trackt de verwachte aankomsttijden van schepen en treinen. Door deze functie kunnen planners nog nauwkeuriger plannen in het ophalen en afhalen van goederen. Een doseermonitor zorgt ervoor dat het werk nog beter op elkaar afgestemd kan worden. Deze functie brengt in kaart hoe laat containers aankomen en geeft realtime de drukte op de verschillende terminals weer. Dankzij deze informatie is het plannen van een bezoek aan ECT een stuk efficiënter.

Over dit project

ECT, Europe Container Terminals is sinds 1966 leidend in containeroverslag. ECT Rotterdam is de meest leidende en geavanceerde containerterminal van Europa. ECT is onderdeel van Hutchisons Ports, werelds grootste havennetwerk met meer dan 30.000 werknemers verspreid over 26 landen.

Opdrachtgever 
ECT Rotterdam
Producten 
Visuele identiteit, App, Website
center center

U bent hier