Organisatie

Ontwerpwerk is in 1986 opgericht in Den Haag door Ronald Borremans, Guus Boudestein en Ed Annink (†2012). In 2001 is het bureau uitgebreid met een afdeling voor digitale media, onder leiding van Emil Heijkants. In 2008 is Bart Leupen als zakelijk manager aangetreden. 

Ronald Borremans
Ronald Borremans is creatief directeur van Ontwerpwerk en geeft leiding aan het grafische team. Zijn focus ligt op de creatieve groei en ontwikkeling van het bureau. Van huis uit is hij een grafisch ontwerper 'pur sang'. In 1984 studeerde hij summa cum laude af op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling grafische vormgeving. In de jaren daarna heeft hij zich gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van corporate identities voor grote en middelgrote organisaties. De zeggingskracht van grafische vormgeving voor communicatiedoeleinden is zijn expertise. Als gastdocent was hij enkele jaren verbonden aan de HEAO Utrecht.

Emil Heijkants
Emil Heijkants is partner en strategisch adviseur op het gebied van internet strategie en sociale media. Hij gelooft in de toegevoegde waarde van open source en is Drupal CMS expert. Hij adviseert bedrijven, organisaties en overheden over websites met de juiste mix van 'branding', (maatwerk)functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid in relatie tot campagnes, corporate communicatie en marketing. Ook is hij expert in de toepassing van sociale media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Na het afronden van zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte hij 10 jaar als IT-consultant voor onder andere PriceWaterhouseCoopers en Logica. In 2001 richtte hij de afdeling digitale media bij Ontwerpwerk op.

Bart Leupen
Bart Leupen is partner en strategisch adviseur op het gebied van branding en merkstrategie. Bart Leupen is tevens zakelijk manager van Ontwerpwerk. Hij studeerde Nederlands Recht aan de UvA en Design Management. Eerder werkte hij als bureaumanager bij Premsela Stichting (opgegaan in Het Nieuwe Instituut). Daarvoor werkte hij 10 jaar als projectleider bij o.a.de ontwerpbureaus Eden Design & Communicatie en Inizio en de Design Academy en het European Design Centre.

Guus Boudestein
Guus Boudestein is associate partner van Ontwerpwerk en als art-director en ontwerper verantwoordelijk voor multidisciplinaire en ruimtelijke projecten. Hij heeft een bijzondere affiniteit met opdrachten uit de culturele sector en was  de motor achter ons werk voor het International Film Festival Rotterdam, de Koninklijke Schouwburg, Korzo en Den Haag Sculptuur. In 2010 organiseerde hij Sure Suriname, een samenwerking tussen Surinaamse ambachtslieden en Nederlandse ontwerpers. Momenteel houdt hij zich bezig met de opzet van  het Groene Museum, een projectorganisatie, die de mogelijkheden onderzoekt voor duurzame productie van museale tentoonstellingen. Guus Boudestein studeerde op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag op de afdeling architectonische vormgeving, meubelontwerpen en binnenhuiskunst.

Ed Annink (1956-2012)
Ed Annink was creatief directeur van Ontwerpwerk en vooral actief als art-director, curator en initiator van projecten. Vanaf 1999 maakte hij deel uit van de staf van Experimenta, een design biënnale in Lissabon, waarvoor hij meerdere tentoonstellingen initieerde en samenstelde. In 2002 verscheen bij uitgeverij 010 het boek Ed Annink.Voor de design biënnale Utrecht Manifest  in 2007 was hij als artistiek directeur verantwoordelijk voor het programma. Sinds 2008 wordt op basis van Ed's initiatief gewerkt aan de ontsluiting van het werk van Gerd Arntz. In 2009 initieerde hij de Europese design biënnale Design en Overheid en programmeerde als artistiek directeur de eerste editie in 2010. Ed trad regelmatig op in lezingen, discussies, jury’s en als docent en coach. Hij studeerde in 1984 cum laude af aan de afdeling architectonische vormgeving, meubelontwerpen en binnenhuiskunst van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

U bent hier