Prijs der Gemeenten voor Job Cohen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG, heeft eind november de Prijs der Gemeenten uitgereikt. Dit jaar ging de prijs naar Job Cohen. De prijs werd uitgereikt door Jantine Kriens na Cohens afscheidrede als Thorbeckehoogleraar. Job Cohen heeft de prijs te danken aan zijn werkzaamheden in dienst van de samenleving. Wij maakten het ontwerp voor de award. 

Over het ontwerp

De trofee bestaat uit een houten oppervlak en een sokkel gemaakt van Corian. Op het houten blok is een uitsnede gemaakt van de bekende isotypen ontworpen door Gerd Artnz en Otto Neurath. 
Aan het begin van de vorige eeuw tekende Gerd Arntz (1900-1988) meer dan 4000 symbolen. Symbolen die gemaakt zijn voor toepassing in de beeldstatistiek ter verduidelijking van informatie over politiek, maatschappij, economie en industrie. Als vrij kunstenaar maakte Arntz politieke prenten waarin hij de maatschappij in diezelfde abstracte figuren weergaf. Nadat hij de prenten in de gewenste oplage had gedrukt, beschilderde hij het houtblok. In lijn hiermee namen wij voor de Prijs der Gemeenten 2018 Arntz' symbool voor 'de bevolking', en voerden die uit als een stempel.  

In 2008, 2009 en 2010 werd de prijs, waarbij wij destijds het ontwerp ook voor afleverden, ook al uitgereikt.

05 dec 2018

U bent hier