Prikkelende campagnes op rij

Internationaal Filmfestival Rotterdam

Het International Film Festival Rotterdam is het grootste filmfestival van Nederland. Vijf keer op rij maakten wij een campagne die heel Rotterdam in festivalsfeer onderdompelde. We werkten met veel plezier samen met de organisatie aan de campagnes voor dit bijzondere festival.

Opvallend progressief

Uitgangspunt voor de campagnes die we ontwikkelden is het progressieve karakter van het festival en de dynamiek van de stad Rotterdam. Het zeer diverse filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek en nationale en internationale filmprofessionals veranderen Rotterdam tijdens International Film Festival Rotterdam in een opwindende filmstad. In die stedelijke jungle moet het ontwerp voor het Internationale Film Festival een eigen karakter hebben. Een vernieuwende uitstraling, toonaangevend en verrassend. De tijger is al vanaf het prille begin het symbool van het International Film Festival Rotterdam.

Campagnes

Het rauwe karakter en onconventionele karakter van het festival is de basis voor de diverse campagnebeelden. Van prikkelende fotografie met de personificatie van de tijger tot een dynamische illustratieve tijgerkop in feestelijke kleuren. Wij ontwierpen de campagnes van het IFFR van 2003 tot en met 2007 en ontwierpen het hele palet aan festivaluitingen, zoals de animerende leader, de jaarlijkse Volkskrantbijlage, festivalagenda, ruimtelijke aankleding, catalogi en uitnodigingen.


Achtergrond

Het IFFR is het grootste filmfestival van Nederland en vindt sinds 1972 in Rotterdam plaats. Het International Filmfestival Rotterdam heeft als doelstelling het organiseren en bevorderen van filmfestivals en filmweken in Rotterdam. Zo biedt het iedereen, van jongeren tot senioren en van kunstliefhebbers tot trendy uitgaanspubliek, een gevarieerd en boeiend programma. Het 12-daagse festival vindt jaarlijks plaats in januari en februari.

Opdrachtgever 
International Film Festival Rotterdam
Branche 
cultuur
Producten 
campagne, programmabijlage, catalogus, posters

U bent hier