Huisstijl voor gemeente Den Haag

Den Haag staat wereldwijd bekend als 'de stad van vrede en recht'. Daarom heeft de gemeente besloten om het stadswapen inclusief wapenspreuk 'Vrede en Recht' in te voeren als belangrijkste symbool in een nieuwe huisstijl. Vanuit dit uitgangspunt ontwierp Ontwerpwerk de nieuwe huisstijl van Den Haag. 

Het logo bestaat uit een stilering van het stadswapen en de naam Den Haag. Het beeldmerk wordt gevormd door twee, uit facetten opgebouwde, leeuwen die een gekroond schild dragen. De ooievaar heeft haar prominente plaats in het logo behouden. Het schild en de leeuwen worden gedragen door een groen lint met de wapenspreuk 'Vrede en recht'.  De diversiteit van de stad en haar inwoners komt terug in de facetvormen in het logo en in de gefacetteerde grafische elementen.

De gebruikte lettertypen zijn van Haagse letterontwerpers: de Thesis van Luc(as) de Groot voor het woordmerk en de Cæcilia van Peter Matthias Noordzij voor de wapenspreuk. Geel en groen zijn de basiskleuren, als vertaling van goud en sinopel uit het originele wapen.

De nieuwe huisstijl is in juni 2014 onthuld en zal in de komende jaren worden geïmplementeerd aan de hand van de door Ontwerpwerk te ontwikkelen huisstijlhandboeken.

Meer informatie:
www.denhaag.nl/destijl
vimeo.com/97330804

Projectteam: Ronald Borremans, Bianca Ruygrok, Judith Boon, Idje van den Boom, Daan Spangenberg.

U bent hier