ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Naam en visuele identiteit voor Brabants OV

Gastvrij merk voor openbaar vervoer

Miniatuur bussen Bravo

Bravo is de naam voor het openbaar vervoer in Brabant. Wij ontwikkelden een nieuwe naam voor nieuwe tijden. Waarin naast busvervoer, ook slimme reismogelijkheden als leenfietsen en deelauto’s passen. Het nieuwe merk brengt iedereen snel en comfortabel overal in Brabant.

 

Nieuw merk voor openbaar vervoer

In opdracht van provincie Noord-Brabant ontwikkelden we een naam, logo en visuele identiteit voor het overkoepelende ov-merk: Bravo. De krachtige naam en de pay-off ‘Brabant vervoert ons’ geven direct weer waar het nieuwe merk voor staat: Brabantse gastvrijheid, een ontspannen reis, toegankelijk en betrouwbaar openbaar vervoer. Al het vervoer in de provincie rijdt onder de vlag van het nieuwe merk. Eerst in samenwerking met vervoerders Arriva en Hermes voor het busvervoer. Anno 2020 zijn er ook alternatieve vervoersmogelijkheden zoals leenfietsen en deelauto’s.

Bravo logoset

Het logo

Het Bravo logo is het belangrijkste symbool van de Bravo huisstijl. Het logo is opgebouwd uit het woordbeeld ‘Bravo’ en een beeldmerk ‘het hart’. Deze elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De pay-off ‘Brabant vervoert ons’ staat op een vaste positie aan het logo vast. Drie heldere kleuren van Brabants rood, paars en helderblauw zorgen voor herkenning. In de merkarchitectuur is ruimte voor een vaste endorsementregel waarin de logo's van de verschillende samenwerkingspartners zichtbaar zijn. 

Bravo zichtbaar in het landschap

De belangrijkste dragers van de nieuwe huisstijl zijn de 600 bussen die door de provincie rijden. Stad- en streekbussen, (elektrische) snelbussen en buurtbussen zijn volledig in Bravo-stijl uitgevoerd. Net zoals de ruim 5500 haltes, halteborden en lijnnetkaarten en de buskaartjes. De gastvrije chauffeurs dragen met trots het nieuwe logo op hun uniform.

Abri advertentie

Alles over reizen in Brabant op bravo.info

Alle reisinformatie over het openbaar vervoer in Noord-Brabant is op één website te vinden: www.bravo.info. Hier vind je alles over reizen over reizen met bus, buurtbus en regiotaxi en informeren we de reiziger ook over de beschikbaarheid van leenfietsen en deelauto's in Brabant. De geïntegreerde reisplanner geeft reizigers realtime advies en informatie over hun reis, waar ze ook zijn. Bravo brengt je snel en comfortabel overal in Brabant. 

De website is gerealiseerd met het open source content management systeem Drupal. Hiermee kunnen de redacties van de provincie, Arriva en Hermes de informatie makkelijk up to date houden. De reisplanner maakt gebruik van de API (application programmers interface) van het GoAbout platform. Daardoor is de reisplanner volledig geïntegreerd met www.bravo.info.

Bravo reisplanner

Bravo in beeld

Warme fotografie laat zien dat Brabant ons in vervoering brengt en is een belangrijk middel om het verhaal van Bravo te vertellen. Bravo stelt de reiziger centraal, is gastvrij en zorgt voor een comfortabele reis in de mooie provincie Noord-Brabant. Een heldere illustratiestijl ondersteunt de communicatie en laat de verschillende vervoersmodaliteiten zien. 

Brochures Bravo

Het verhaal van Bravo

We vertellen het verhaal van Bravo in een video, die gebruikt wordt in presentaties, op social media en de site www.bravo.info< De bravo-illustratiestijl wordt hierin tot leven gebracht en zorgt zo dat reizigers in Brabant worden meegenomen in de toekomstige veranderingen. De animatie-film is gemaakt in nauwe samenwerking met Creative Beards.


Online brandguide

De visuele identiteit is vastgelegd in een online brandguide met richtlijnen en basisbestanden. Zo kunnen provincie Noord-Brabant en alle vervoerders die voor het nieuwe merk rijden hun eigen communicatiemiddelen en campagnes maken in de nieuwe huisstijl. 

Onder de vlag van Bravo werkt provincie Noord-Brabant aan een snel en comfortabel openbaar vervoernetwerk. Frequent en hoogwaardig busvervoer is de basis, met goede aansluitingen op de trein. Waar de vraag naar openbaar vervoer minder is, werkt de provincie met partners aan slimme, innovatieve mobiliteitsoplossingen.

www.brabant.nl
 

Bravo Bus