ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

BeHaaglijker Wonen: gratis hulp bij energie besparen

Op 6 juni lanceerden Haagse woningcorporaties en de gemeente Den Haag het project BeHaaglijker Wonen. Dit initiatief biedt 14.000 inwoners gratis hulp bij energie besparen. Wij ontwierpen een passende huisstijl, bouwden een informatieve website en creëerden alle middelen om deze campagne tot een succes te maken.

De energieprijzen zijn de afgelopen jaren gestegen. Steeds meer mensen worstelen hierdoor met het betalen van hun energierekening. Daarom lanceerden de Haagse woningcorporaties Staedion, Haag Wonen, Hof Wonen en Arcade en de gemeente Den Haag het project BeHaaglijker Wonen. Dit initiatief helpt 14.000 huishoudens die wonen in een sociale huurwoning die nog niet of niet voldoende is geïsoleerd met energie besparen. Met tips en advies en met gratis energiebesparende maatregelen. Wij ontwikkelden een overkoepelende visuele stijl die duurzaamheid uitstraalt en past bij Den Haag.

Van flyers tot website met handige vertaaltool

We creëerden uitnodigingen, flyers, kaartjes, posters en totebags. Ons digital team ontwikkelde de website met een gebruiksvriendelijk CMS en integreerde de visuele stijl in het webdesign. Daarnaast implementeerden onze developers een vertaaltool om de informatie op de website toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen in hun eigen taal. Zo wordt hulp bij energiebesparing toegankelijk voor iedereen. Bekijk de website hier.

Afbeelding
BeHaaglijker wonen website op telefoon

Gratis energiebesparing aan huis

De huurders ontvangen in 2024 en 2025 een uitnodiging om mee te doen aan BeHaaglijker Wonen. Daarna volgt een bezoek van het BeHaaglijker Wonen team dat gratis energiebesparende middelen installeert, zoals tochtstrips, kozijn- en radiatorfolie, LED-lampen en waterbesparende douchekoppen. Zo zorgt het initiatief op korte termijn voor een lagere energierekening. 
 

Afbeelding
Behaaglijker wonen website op desktop

Altijd op de hoogte blijven?