ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Campagne ‘Eerlijk huren, jouw recht’

Op 1 juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap landelijk ingevoerd. Deze nieuwe wet beschermt huurders beter tegen misstanden en verplicht verhuurders om aan specifieke regels te voldoen. Wij ontwikkelden in opdracht van gemeente Den Haag een aansprekende campagne om verhuurders en huurders bewust te maken van deze nieuwe wet. 

Altijd op de hoogte blijven?

campagne gemeente den haag

De nieuwe, landelijke wet bestaat uit 7 algemene regels voor goed verhuurderschap. Het doel van deze campagne is om huurders en verhuurders bewust te maken van de wet en wat dit toevoegt aan de bestaande regels voor huur en verhuur. Daarnaast is het belangrijk dat de doelgroepen weten dat er een meldpunt is voor klachten en dat de gemeente de wet handhaaft. 

Pakkende slogan en duidelijke stijl 

Eenvoudig en helder communiceren is key, dus vereenvoudigden we de ingewikkelde materie in begrijpelijke, korte teksten. Ook verdiepten we ons in de zeer diverse doelgroepen en onderzochten we hoe we hen het beste konden aanspreken en bereiken.    

We verzonnen de pakkende slogan ‘Eerlijk huren, jouw recht’ en een opvallende en toegankelijke stijl. De campagne is zichtbaar op mupi’s, flyers, posters en geanimeerde social posts. Voor partners en sleutelfiguren in de wijken ontwikkelden we een toolkit met materialen die zij eenvoudig kunnen gebruiken. De campagne is de komende maanden te zien op mupi’s overal in het Haagse straatbeeld. 

Afbeelding
Replacement

Ook een impactvolle campagne realiseren? Ontdek de mogelijkheden!

Onze expertise in beeldcreatie en merkstrategie staat tot jouw beschikking om een impactvolle campagne te ontwikkelen. Neem contact op en ontdek hoe we jou kunnen helpen. Mail of bel Bianca Ruygrok.