ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Flyer gedragscampagne Voederverbod Rotterdam

In Rotterdam is het sinds 1 juli 2022 verboden om stadsdieren op openbare plaatsen te voeren. Samen met de gemeente ontwikkelden wij een gedragscampagne om bewoners te doordringen van deze boodschap. Een van de middelen is een toegankelijke flyer die de bewoners informeert over het verbod.  

Altijd op de hoogte blijven?

toegankelijk design

De gemeente wil de eenden en vogels in de stad gezond houden en de overlast van ratten, meeuwen en duiven bestrijden. Het voeren gebeurt meestal vanuit goede bedoelingen en dierenliefde, hoe kun je dit dan het beste stoppen? De flyer legt uit waarom het verbod nodig is. Ook krijgt de boodschap nadruk dat je een boete van €100,- riskeert. Tot slot geeft de gemeente tips tegen voedselverspilling en biedt alternatieven. 

Toegankelijk design

De flyer vertelt beeldend waarom het verboden is om op openbare plaatsen in Rotterdam stadsdieren te voeren. Een deel van de doelgroep is laaggeletterd en/of de Nederlandse taal niet machtig. Wij hebben de boodschap daarom verwerkt in herkenbare illustraties met korte krachtige teksten. 

De flyer is onderdeel van de Rotterdamse gedragscampagne 'Afval in de bak, niet in onze bek', waarvoor wij eerder al een boodschap met milkpaint maakten voor op straat. 

flyers voeder verbod
toegankelijke flyer