ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Fraaie bundel provinciedichter Etwin Grootscholten

Dichter bij Zuid-Holland. Een bijzonder fijn ontwerpwerk traject, met een bijzonder fraai resultaat. De Studentenjury van de Best Verzorgde Boeken selecteerde de gedichtenbundel. Deze zal dit najaar te zien zijn in de jaarlijkse tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. 

Dichtbundel Etwin Grootscholten

In opdracht van Provincie Zuid-Holland ontwierpen wij voor en met provinciedichter Etwin Grootscholten een bundel met zijn werk van de afgelopen 6 jaar.

Dichter bij Zuid-Holland biedt een selectie van de vele gedichten die de provinciedichter tussen 2016 en 2021 heeft geschreven. De bundel is gepresenteerd aan de Commissaris van de Koning van de provincie Jaap Smit die over het werk van Etwin Grootscholten het volgende zei "je bracht ons dichterbij onszelf en bij de mensen"

Het zorgvuldige typografische ontwerp van de dichtbundel biedt een rustig podium voor de gedichten en schittert door intense pms-kleuren. Deze gebonden uitgave is omplakt met roze linnen en heeft een stofomslag in helder blauw. De binnenzijde is bedrukt met de plattegrond van de provincie. De zes schutbladen hebben elk een eigen kleur die staan voor de eigenschappen van de provincie.

Etwin bedankte het team van Ontwerpwerk in zijn bundel "Vooral in de samenwerking met ontwerper Yasha Kolomiiets versmolten technieken, keuzes en emoties tot dit resultaat". 

Dankzij de expertise van Drukkerij van Deventer is de uitvoering van het boekje net zo mooi geworden als het ontwerp.

Cover Dichtbundel Etwin Grootscholten

Schutbladen dichtbundel Etwin Grootscholten

Altijd op de hoogte blijven?