ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Hoe is het om als projectleider te werken bij Ontwerpwerk?

Leo en Laura zijn projectleider bij Ontwerpwerk. Leo is projectleider van ons team Digital, Laura is all-round projectleider. Wij vroegen hen om een kijkje in hun dagelijkse werkpraktijk.

Altijd op de hoogte blijven?

projectleider ontwerpwerk

Hoe zijn jullie bij Ontwerpwerk terecht gekomen? 

Laura: Ik studeerde Industrieel Ontwerp in Delft en deed mijn afstudeerproject bij Ontwerpwerk als onderzoeker gedurende 9 maanden. Daarna ben ik als projectleider bij Ontwerpwerk blijven werken en dat is nu al 16 jaar.”

Leo: Hiervoor werkte ik 8 jaar bij een commercieel bureau, maar ik zocht een baan met meer maatschappelijke impact. Die overweging paste goed bij het profiel van Ontwerpwerk! Ik werk hier nu twee maanden.”

Hoe is het om te werken bij Ontwerpwerk als projectleider? 

Laura: Het is divers werk en uitdagend werk, we hebben leuke collega's die allemaal hun eigen specialisme hebben. We ondersteunen elkaar en werken samen om de vragen van onze klanten op te lossen. Je bent als projectleider echt een spin in het web. We werken met een team van inspirerende mensen voor fantastische opdrachtgevers.”

Leo: De werk-privé balans is hier erg goed. Het is niet overdreven hectisch, en je draagt als projectleider veel verschillende petten. Dat spreekt mij wel aan: je denkt met de klant mee, vervult een producentrol, treedt op als regisseur, en fungeert als product owner.”

Welke vaardigheden moet een projectleider hebben? 

Laura: Als projectleider ga je veel samenwerken, zowel met opdrachtgevers als met collega’s. Dat vraagt om oog hebben voor de menselijke aspecten, omdat iedereen binnen het bedrijf zijn eigen specialisme en werkwijze heeft. Je moet verder als projectleider ook goed kunnen balanceren tussen de verschillende belangen die spelen binnen een project.”

Leo: Ik zou zeggen dat het vooral gaat om luisteren, rust bewaren en attent zijn. Wij gaan er bij Ontwerpwerk echt vanuit dat je anderen verantwoordelijkheid kunt geven. Flexibiliteit is ook cruciaal in deze rol. Het draait ook om het managen van verantwoordelijkheden om zo’n goed mogelijk eindproduct te krijgen.” 

projectleider ontwerpwerk
projectleider ontwerpwerk

Hebben jullie een voorbeeld van een project dat jullie altijd zal bijblijven? 

Laura: Ik vind het leuk om te werken aan grote huisstijlen en projecten, zoals voor het College voor de Rechten van de Mens, waar we maar liefst 8 jaar voor gewerkt hebben. Ook projecten voor de Rekenkamer en de Huurcommissie waren geweldig. Ik vind eigenlijk heel veel dingen leuk, het is lastig om te kiezen. Zo vond ik een project voor dierentuin Artis ook bijzonder interessant. We hebben een bouwschutting ontworpen voor het aquarium gebouw dat wordt gerenoveerd. Het begon met verschillende sessies met de klant en verschillende stakeholders (architecten, dierenverzorgers) en uiteindelijk resulteerde dit in een 100 meter lange bouwschutting die in de openbare ruimte te zien is.”

Leo: Een project waar ik erg fan van ben is de website voor de Hollandse Molen, die zit erg goed in elkaar. Deze opdrachtgever heeft veel wensen en ambitie, en binnenkort wordt de Nationale Molenprijs weer uitgereikt.” 

Wat zijn de voordelen van werken bij Ontwerpwerk? 

Leo: De combinatie van diverse mensen en opdrachtgevers biedt flexibiliteit en ruimte voor individualiteit. Ik heb zelf een kind van 1 jaar en kan mijn werk bij Ontwerpwerk hier redelijk goed mee combineren.”

Laura: Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid en er is ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Je werkt voor geweldige opdrachtgevers. Daarnaast werk je met leuke mensen en zijn er na het werk allerlei activiteiten, zoals volleybal, racefietsen en borrels.”

Bekijk onze vacatures!

Projectleider met oog voor design, strategy & development

Projectleider team Digital