ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Politieke keuzestress? Doe de StemWijzer! 

Op 15 maart 2023 mogen we weer stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Om je te helpen bij je stemkeuze ontwikkelt ProDemos voor elke verkiezing een StemWijzer. Wij ontwikkelden een opvallende campagne om de Stemwijzer onder de aandacht te brengen.

Altijd op de hoogte blijven?

prodemos stemwijzer

Onze specialisten maakten een online toolkit met diverse crossmediale campagne-uitingen, op maat gemaakt voor de deelnemende provinces. De StemWijzer is een stemhulp die ontwikkeld is door ProDemos. Aan de hand van 30 stellingen kunnen kiezers hun standpunten vergelijken met de standpunten van de politieke partijen. Er zijn 4 provincies die de StemWijzer voor de Provinciale Statenverkiezingen gebruiken; Drenthe, Limburg, Gelderland en Overijssel.  

Het doel van de campagne is om de doelgroep te informeren dat de StemWijzer er is én om hen te verleiden om deze te gebruiken om hun politieke voorkeur te verkennen. Met deze doelstellingen creëerden wij een aansprekende campagne die verschillende doelgroepen aansporen om hun stem uit te brengen. Deze uitingen worden gebruikt op de websites, socials, offline advertenties en op posters van de deelnemende provincies. Ontwerpwerk is trots om een bijdrage te leveren aan het stimuleren van maatschappelijke en politieke betrokkenheid. 

prodemos stemwijzer
prodemos stemwijzer