ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Tentoonstelling voor Paleis van Justitie

‘Het Paleis van Justitie in Den Haag vernieuwt.’ Onder dat motto wordt het gebouw de komende jaren toekomstbestendig gemaakt. Wat betekent dit voor de mensen die hier werken, op bezoek komen of vlakbij wonen? Een tentoonstelling over de renovatie van het gebouw laat het zien.

paleis van justitie renovatie

In de hal van het gebouw staat een maquette die toont hoe het paleis eruit komt te zien. Wij maakten het design voor een serie panelen rondom de maquette. Zo kan iedereen die in het gebouw werkt of er op bezoek is zich laten informeren over de renovatie.

paleis van justitie
paleis van justitie renovatie

Groen, duurzaam en energiezuinig

Op panelen rondom de maquette kunnen mensen afbeeldingen van het ontwerp zien en lezen wat de uitgangspunten en de ambities zijn. Het beoogde eindresultaat is een veilig, uitnodigend en toegankelijk gebouw voor bezoekers en medewerkers. Het vernieuwde gebouw wordt duurzaam en energiezuinig. De ruimtes rond het paleis krijgen meer groen, waardoor er aantrekkelijke plekken ontstaan voor mensen, planten en dieren.

Tijdens de verbouwing blijft het Paleis van Justitie in gebruik en toegankelijk voor bezoekers. Het gebouw wordt in delen verbouwd in de periode 2023-2033.

Altijd op de hoogte blijven?