ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Toolkit Omgevingswet scoort A op toegankelijkheid

Wij maakten de Toolkit Omgevingswet toegankelijk en hiermee scoorde deze website een A op toegankelijkheid. De site biedt communicatiemiddelen en tools aan overheidsinstanties voor de invoering van de omgevingswet, waaronder een beeldbank, video’s en een postergenerator die wij speciaal hiervoor ontwikkelden. 

Altijd op de hoogte blijven?

toolkit omgevingswet

Recentelijk heeft het ministerie een toegankelijkheidsscan op de website laten uitvoeren door bureau Cardan. Het resultaat van onze inspanningen is een indrukwekkende A-score op toegankelijkheid. Het volledige toegankelijkheidsrapport voor de website Toolkit Omgevingswet kun je hier bekijken. 

Handige postergenerator 

De toolkit is uitgerust met een scala aan nuttige tools, waaronder infographics, een fotobeeldbank, en informatieve video's en social media posts. Een opvallende toevoeging is de postergenerator, die wij speciaal ontwikkelden om gemeenten en provincies te ondersteunen bij het verspreiden van communicatieboodschappen in de uniforme campagnestijl. Deze tool stelt ambtenaren in staat om posters te genereren met de mogelijkheid een eigen afzender toe te voegen.  

Toolkit voor Omgevingswet 

In antwoord op de aankomende implementatie van de omgevingswet, is de Toolkit Omgevingswet nu een bron van informatie voor ambtenaren, gemeenten, provincies en bedrijven en burgers. De website voorziet hen van cruciale inzichten over de werking van de omgevingswet via diverse middelen, waaronder instructieve video's en doelgerichte social media posts. Zo bedrijven en burgers beter begrijpen welke vergunningen nodig zijn en ambtenaren kunnen eenvoudig communiceren over dit onderwerp.