ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Verhalen over ondernemende wetenschappers 

Afgelopen week verscheen deel 2 van Denkers die doen: een boekje met interviews met ondernemende wetenschappers. Wij ontwikkelden het visuele concept voor de print uitgave en de website. Tijdens de State of Dutch Tech 2023 overhandigde Prins Constantijn het eerste exemplaar aan Pieter Duisenberg. 

header techleap

In Denkers die Doen komen zeven topwetenschappers aan het woord, die wetenschappelijke inzichten naar de praktijk brengen en zo impact maken. Wij dachten mee over het visuele concept en maakten het ontwerp en de print uitgave. Daarnaast ontwikkelden wij een website voor Science to Impact, waar deze interviews ook te lezen zijn

Inspiratie, reflectie en discussie  

Net als bij deel 1 zijn de geïnterviewde wetenschappers afkomstig uit verschillende disciplines en universiteiten. Ze bevinden zich in verschillende carrièrefases en vervullen verschillende rollen. Zo zijn zij naast wetenschapper bijvoorbeeld ondernemer, bestuurder en chief impact officer. De verhalen zijn bedoeld om te inspireren en aan te zetten tot reflectie en discussie.  

prins en duisenberg techleap

Prins Constantijn overhandigt Pieter Duisenberg het eerste exemplaar

Overhandiging eerste exemplaar 

Tijdens het State of Dutch Tech 2023 event (16 februari, Techleap) werden de transparante principes voor de overdracht van intellectueel eigendom aan universitaire spin-offs gepresenteerd. Deze zogenoemde ‘deal terms’ hebben tot doel het onderhandelingsproces tussen universiteiten en jonge bedrijven te versnellen en daarmee de kans op groei en succes te vergroten.  

Prins Constantijn, ambassadeur van Techleap, overhandigde bij die gelegenheid het boekje Denkers die Doen 2 aan Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vereniging Universiteiten van Nederland. 

Altijd op de hoogte blijven?