ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Vernieuwde website Museum Sophiahof 

In 2019 hebben we een nieuwe huisstijl en website gecreëerd voor Museum Sophiahof. Dit keer heeft ons digital team de website vernieuwd en doorontwikkeld: van een verbeterd CMS tot talloze nieuwe features. 

website museum sophiahof

De aanleiding voor deze doorontwikkeling is het streven van Museum Sophiahof om hun doelstellingen te realiseren, waaronder het vergroten van de naamsbekendheid en het aantrekken van een jongere doelgroep. Bekijk de website hier.

Kleine aanpassingen, grote impact
 

Om de website te verbeteren hebben onze developers kleine aanpassingen gemaakt die een grote impact hebben. Een nieuwe, aantrekkelijke en dynamische homepage was essentieel in het ontwerpvoorstel. We hebben teasers toegevoegd in de Hero-sectie, die na vijf seconden bewegen en direct de twee meest recente evenementen en de nieuwste tentoonstellingen tonen. 

Optimale gebruikerservaring
 

Daarnaast hebben we de layout aangepast om een prettigere gebruikerservaring te bieden. De navigatie is nu anders ingesteld op basis van prioriteiten, waarbij praktische informatie naar de footer is verplaatst en zaalverhuur meer prominente zichtbaarheid heeft gekregen. 

Een belangrijke nieuwe feature is het archief voor evenementen en tentoonstellingen. Bezoekers kunnen nu terugkijken naar wat er is geweest, wat de betrokkenheid vergroot. Het CMS is ook handiger ingesteld, zodat evenementen en tentoonstellingen automatisch worden gearchiveerd nadat de datum is verstreken, terwijl ze toegankelijk blijven voor het publiek. Ook heeft ons digital team het CMS voorzien van nieuwe features, zoals de teasers en een accordeon format, waardoor de website een frissere, dynamische uitstraling heeft gekregen.  

museum sophiahof website
museum sophiahof website

Canva-templates
 

Ook ontwierpen onze designers Canva templates, voor een consistente visuele identiteit. Zo heeft het marketingteam van het museum een stabiele basis om op voort te bouwen en hun boodschap verder te verspreiden. 

Museum Sophiahof blijft zich richten op hun doelen om bezoekers aan te trekken en hun naamsbekendheid te vergroten in Den Haag. We kijken uit naar de voortzetting van deze samenwerking en om Museum Sophiahof te blijven ondersteunen bij het bereiken van hun ambities. 

Ook een gebruikersvriendelijke website? Ontdek de mogelijkheden!

Onze expertise in webdevelopment en UX-design staat tot je beschikking om jouw website te ontwikkelen of te optimaliseren. Neem contact op en ontdek hoe we je kunnen helpen. Mail of bel Leo van Gent.

Altijd op de hoogte blijven?