ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Digitale sleutel tot Haagse gastvrijheid

Nieuwe website voor Het Nutshuis

nutshuis op website

We ontwikkelden een nieuwe website voor Het Nutshuis, in lijn met de nieuwe huisstijl van dit markante gebouw in het Haagse centrum. Ons digital team verzorgde het concept, ontwerp en development en zorgde voor de livegang en hosting. Hierbij implementeerden we allerlei handige functionaliteiten die het gebruikersgemak vergroten.

Klant
Het Nutshuis
Sector
Zakelijke dienstverlening

Het Nutshuis is gevestigd in de oude Nutsspaarbank in hartje Den Haag met een bloeiende openbare stadstuin en café. De unieke zalen en vergaderruimtes, de tuin en het café kun je huren voor allerlei bijeenkomsten: van vergaderingen tot bruiloften. Wij vertaalden de kersverse huisstijl naar een aansprekend webdesign.

De homepage maakt in één klap duidelijk waarvoor de bezoeker bij Het Nutshuis terecht kan. De informatie is overzichtelijk weergegeven. En heeft tegelijkertijd een persoonlijke en warme uitstraling. We zorgden voor een goede balans tussen informatie, functie en vorm. De website is ontwikkeld met contentmanagementsysteem Drupal. Je kunt de website hier bekijken.

Handige functie voor zaalverhuur

De belangrijkste functie van de website is dat bezoekers zalen kunnen bekijken en reserveren. Hiervoor hebben we een optimale gebruikersflow ontwikkeld. Kleinere stappen zorgen ervoor dat de informatie overzichtelijk blijft voor de gebruiker. De zalen zijn nu te filteren op activiteit, opstelling en het aantal mensen. Deze filtering wordt opgeslagen wanneer je een reservering maakt. Dit scheelt de gebruiker invullen. We ontwierpen 16 iconen om deze eigenschappen overzichtelijk weer te geven. Zo vinden gebruikers makkelijk een zaal met de juiste opstelling voor het gewenste aantal personen.

nutshuis website, met pagina over bruiloft zaalverhuur, getoond op website in het nutshuis
nutshuis website getoond op mobiele telefoon in kluis in het Nutshuis

Content voor sfeerimpressie

De sfeerfoto's geven potentiële klanten een visuele indruk van de beschikbare zalen. Wij adviseerden Het Nutshuis om voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, aparte pagina’s te maken. Dit stelt de bezoekers in staat om een uitgebreidere indruk te krijgen van de ruimte en faciliteiten.

Het is makkelijk schakelen met Ontwerpwerk, eigenlijk is niets te gek. Met een paar korte instructies werd bijvoorbeeld het complexe filteringssysteem gemaakt. Fijn dat ze meteen snappen wat je nodig hebt.

Shirley Panchoe, marketingadviseur Fonds 1818

Gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem

Elke pagina kan nu door de beheerders van de website makkelijk en snel worden aangepast. Een gebruiksvriendelijk CMS maakt het beheren van een website efficiënter en minder arbeidsintensief. Hierdoor kunnen de beheerders zich focussen op het creëren van waardevolle webcontent.

Tijdlijn passend bij typografie

De bestaande ‘Nutstijdlijn’ kreeg een nieuw jasje, passend bij de nieuwe huisstijl voor Het Nutshuis. Met behulp van een tijdlijn vertellen we de rijke geschiedenis van het gebouw en z'n gebruik. Naast de tijdlijn ontwikkelden we ook de detailpagina’s waarop je meer kunt lezen over de gebeurtenissen.

voorgevel van het nutshuis gebouw
nutshuis website pagina met tijdlijn van de geschiedenis, getoond op laptop

Professionele weergave van reviews

We implementeerden een koppeling waarmee de bezoeker een handig overzicht van reviews krijgt. Je kunt hier zien wat andere bezoekers zeggen over hun evenement in de desbetreffende ruimte. Het weergeven van reviews wekt vertrouwen bij bezoekers en maakt hun besluitvorming makkelijker.

Interactieve kaart

Om de bekendheid van de locatie van Het Nutshuis te vergroten, ontwikkelden we een kaart. Hierop zie je highlights rondom Het Nutshuis. Zo staat het naast de Grote Kerk en is het een koprol vanaf de Grote Markt. Uiteraard volledig in lijn met de vernieuwde huisstijl.

Afbeelding
Interactieve kaart voor website Het Nutshuis

Klaar om jouw online aanwezigheid te versterken? Neem contact op met Leo van Gent om jouw website te optimaliseren.