ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Gastvrij merk voor openbaar vervoer in Brabant

Provincie Noord-Brabant

Miniatuur bussen Bravo

Bravo is de naam voor het openbaar vervoer in Brabant. Wij ontwikkelden een nieuwe naam voor nieuwe tijden. Waarin naast busvervoer, ook slimme reismogelijkheden als leenfietsen en deelauto’s passen. Het nieuwe merk brengt iedereen snel en comfortabel overal in Brabant.

 

Nieuw merk voor openbaar vervoer

In opdracht van provincie Noord-Brabant ontwikkelden we een naam, logo en visuele identiteit voor het overkoepelende ov-merk: Bravo. De krachtige naam en de pay-off ‘Brabant vervoert ons’ geven direct weer waar het nieuwe merk voor staat: Brabantse gastvrijheid, een ontspannen reis, toegankelijk en betrouwbaar openbaar vervoer. Al het vervoer in de provincie rijdt onder de vlag van het nieuwe merk. Van snel, frequent en hoogwaardig busvervoer door Arriva en Hermes en slimme mobiliteitsoplossingen zoals leenfietsen en deelauto’s.

Logo uitwerking Bravo

Een gastvrij logo

Het Bravo logo is het belangrijkste symbool van identiteit. Het logo is opgebouwd uit het woordbeeld ‘Bravo’ en een beeldmerk ‘het hart’. Deze elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De pay-off ‘Brabant vervoert ons’ versterkt de positionering van het gastvrije merk. Drie heldere kleuren van Brabants rood, paars en helderblauw zorgen voor herkenning. In de merkarchitectuur is ruimte voor een vaste endorsementregel waarin de logo's van de verschillende samenwerkingspartners zichtbaar zijn. 

Bravo zichtbaar in het landschap

De belangrijkste dragers van de nieuwe huisstijl zijn de 600 bussen die door de provincie rijden. Stad- en streekbussen, (elektrische) snelbussen en buurtbussen zijn volledig in Bravo-stijl uitgevoerd. Net zoals de ruim 5500 haltes, halteborden en lijnnetkaarten en de buskaartjes. De gastvrije chauffeurs dragen met trots het nieuwe logo op hun uniform.

Abri met poster van Bravo

Alles over reizen in Brabant op bravo.info

Alle reisinformatie over openbaar vervoer in Noord-Brabant is te vinden op www.bravo.info. Hier vind je alles over reizen over met bus, buurtbus en regiotaxi en we informeren de reiziger over de beschikbaarheid van leenfietsen en deelauto's in Brabant. De geïntegreerde reisplanner geeft reizigers realtime advies en informatie over hun reis, waar ze ook zijn. Bravo brengt je snel en comfortabel overal in Brabant. 

De website is gerealiseerd met het open source content management systeem Drupal. Hiermee kunnen de redacties van de provincie, Arriva en Hermes de informatie makkelijk up to date houden. De reisplanner maakt gebruik van de API (application programmers interface) van het GoAbout platform. Daardoor is de reisplanner volledig geïntegreerd met www.bravo.info.

De reiziger heeft tevens toegang tot de locatie van OV-fietsen en oplaadpunten die op een kaart van het Nederlandse kadaster zijn weergeven. Deze data en locaties worden opgehaald met een JSON Object, waardoor er pinnetjes worden geplaatst op de kaart en de reiziger gemakkelijk kan zien waar de fietsen en oplaadpunten zich bevinden. 

Online toegankelijkheid
Het is van belang dat iedereen, ongeacht eventuele beperkingen, toegang kan krijgen tot de website. Onze specialisten hebben hiervoor meerdere toegankelijkheidscans uitgevoerd. Deze onderzoeken laten zien dat de website en de app voldoen aan de internationale richtlijnen voor toegankelijkheid van webcontent.

Responsive website bravo.info

Bravo in beeld

Warme fotografie laat zien dat Brabant ons in vervoering brengt en is een belangrijk middel om het verhaal van Bravo te vertellen. Bravo stelt de reiziger centraal, is gastvrij en zorgt voor een comfortabele reis in de mooie provincie Noord-Brabant. Een heldere illustratiestijl ondersteunt de communicatie en laat de verschillende vervoersmodaliteiten zien. 

Brochures Bravo

Het verhaal van Bravo

We vertellen het verhaal van Bravo in een video, die gebruikt wordt in presentaties, op social media en de site www.bravo.info. De bravo-illustratiestijl wordt hierin tot leven gebracht en zorgt zo dat reizigers in Brabant worden meegenomen in de toekomstige veranderingen. De animatie-film is gemaakt in nauwe samenwerking met Creative Beards.

 

Online brandguide zorgt voor consistentie

De visuele identiteit is vastgelegd in een online brandguide met richtlijnen en basisbestanden. Zo kan provincie Noord-Brabant en kunnen alle concessiehouders eigen communicatiemiddelen en campagnes maken in de nieuwe huisstijl. Zo is herkenbaarheid en consistentie van het merk gegarandeerd over alle kanalen en middelen.

Bus Bravo