ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Stations worden OV-terminals

Interactieve infographic geeft inzicht

Infographic

Het aantal treinreizigers groeit gemiddeld met 3% per jaar. Om de groeiende stroom reizigers aan te kunnen en om aan de wensen en eisen van reizigers te voldoen, worden de grote stations verbouwd. De Rijksoverheid zorgt voor de coördinatie tussen deze 'stations van wereldklasse'.  

 

Klant
Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Sector
Industrie & Logistiek
Overheid

Wij ondersteunen de communicatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over haar inspanningen met een interactieve infographic. Veel informatie in een enkele infographic verpakken vereist een goede analyse en begrip van de materie, plus een duidelijke vormtaal en een heldere user interface. Iconen, onderdeel van de rijksbrede huisstijl, zijn uitstekend in te zetten om de verschillende aspecten van het reilen en zeilen op een OV-terminal te visualiseren. Enkele minimale animaties attenderen de gebruiker op de interactieve elementen in de infographic. De 5 thema’s en 8 stations worden op de website van het ministerie geïllustreerd met een honderdtal foto’s. 

 

Rijksoverheid.nl

De infographic is volledig geïmplementeerd op www.rijksoverheid.nl. Hiervoor is nauw samengewerkt met de beheerder van rijksoverheid.nl. Er is onder andere een duidelijk protocol overeengekomen om nieuwe releases te kunnen testen op onze eigen servers alvorens deze in productie te nemen op de servers van de overheid.

Achtergrond

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt aan 'een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland'. Het is verantwoordelijk voor alle verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, en voor een veilig gebruik van onze infrastructuur. 

www.rijksoverheid.nl