ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Unieke cortenstaal panelen voor tuin

nsob ontwerpwerk

Voor De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur ontwierpen wij drie bijzondere panelen van 1.5 bij 2 meter die hun tuin verbijzonderen. In het design van de cortenstaal panelen komt het logo terug en hebben we de kernwaarde pluraliteit visueel vormgegeven.

Klant
De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur
Sector
Cultuur & Educatie
Overheid

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) heeft als leidende kernwaarde pluraliteit in hun onderwijs en onderzoek. Onze designers hebben deze waarde creatief en visueel verwerkt in een ontwerp van drie panelen van cortenstaal. Dit materiaal roest na verloop van tijd als gevolg van regen, wat een extra dimensie toevoegt aan de panelen.

De kernwaarde pluraliteit wordt verbeeld met verschillende abstracte elementen in interactie met elkaar. Op elk van de drie ontwerpen staat een andere versie van het typografische logo. Het linker logo is uitgezoomd, het middelste logo is gecentreerd en het rechter logo is het meest ingezoomd. De contouren van het logo lijken op golven: dit visuele element ondersteunt de visie van de organisatie. 

Het maakproces: geprogrammeerd design 

Het uiteindelijke ontwerp is het resultaat van een door ons geschreven script waarbij het volledige NSOB logo als uitgangspunt is genomen. Het geprogrammeerde script genereerde contouren op basis van de lettervormen die vervolgens fungeerden als interfererende golven – als een verwijzing naar pluralisme en de frictie tussen de vele perspectieven die dat met zich meebrengt. Deze afbeelding werd vervolgens door een ander script gehaald dat we schreven. Dit script plaatste de gaten voor de laatste stap: het perforeren door middel van lasersnijden. De drie panelen van elk 1,5 bij 2 meter zijn geplaatst in de bogen van de openbare binnenplaats van NSOB waar ze voor iedereen te bewonderen zijn.

Dit bijzondere kunstwerk is ontstaan in een proces waarin de ontwerper een originele visie heeft gepresenteerd die heeft geleid tot een ontwerp dat ons heeft verrast. Terwijl wij het nooit hadden kunnen bedenken, past het bij onze identiteit
Paul Frissen, decaan en bestuursvoorzitter NSOB
nsob panelen
nsob panelen
nsob panelen
nsob panelen
Het is bevredigend om te zien hoe de door codering gegenereerde designs werden getransformeerd in deze grote objecten! Dit proces, samen met de geweldige werkrelatie en betrokkenheid van iedereen, maakt het project extra bijzonder.
Fabio, designer Ontwerpwerk