ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Week vol duurzame inspiratie: Haagse Klimaatweek

man met trui met logo haagse klimaatweek

Van 30 oktober tot 5 november 2023 staat Den Haag in het teken van duurzaamheid. Van een pop-up museum en een Klimaatkraam op de markt, tot een popquiz en lifestyle-workshops. Er is van alles te doen tijdens de Haagse editie van de nationale Klimaatweek. Om zoveel mogelijk Hagenaars warm te maken voor deze week ontwikkelden wij een enthousiasmerende campagne.

Er zijn al veel Hagenaars die stappen zetten om duurzamer te leven. Daarom vormen echte Hagenaars het middelpunt van de campagne door het dragen van de ‘Haagse Klimaatweek-hoodie of t-shirt. De campagne krijgt hiermee direct een festivalsfeer en straalt uit dat mensen de cruciale schakel vormen in klimaatbewustzijn.

Iedereen kan bijdragen

De campagne laat zien dat iedereen een rol kan spelen in het bijdragen aan een beter klimaat. Dit brachten we in beeld door zoveel mogelijk verschillende mensen in de speciale hoodie of t-shirt op foto vast te leggen. De Haagse Klimaatweek heeft als doel om mensen aan te moedigen om kleine of grote stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Het idee is hierbij: wat je ook doet, grote of kleine acties, je draagt bij.

 

 

vlag voor haagse klimaatweek aan de hofvijver in den haag
5 vlaggen op een rij aan de hofvijver voor de haagse klimaatweek

Groen bezig Bingo

Samen met de gemeente ontwikkelden we ook een Groen bezig Bingo. Een Bingo kaart met leuke duurzame acties. Met een volle rij kunnen Hagenaars mooie prijzen winnen. Deze maakten we ook speciaal voor scholieren. Zij kunnen met hun hele klas meedoen tijdens de Klimaatweek.

blokken met wegwijzers voor haagse klimaatweek
bingokaart voor haagse klimaatweek

Je vindt de campagne uiteraard op social media maar ook oa. op straat in mupi’s, op scholen, bij ondernemers, in horeca en in studentenhuizen. Daarnaast ontwikkelden we een complete eventstijl; van aankleding en signing tot citydressing.
 

campagne cityboard met vrouw met trui met logo haagse klimaatweek
campagne cityboard met vrouw met trui met logo haagse klimaatweek

Benieuwd welke activiteiten er tijdens de Haagse Klimaatweek plaatsvinden? Ontdek het volledige programma hier.

De Haagse Klimaatweek is het eerste event dat communiceert onder het Groen bezig communicatieconcept. Dit concept ontwikkelden wij om alle activiteiten en campagnes over duurzaamheid in Den Haag herkenbaar en meer zichtbaar te maken in de stad. Hierover lees je snel meer op onze website.

Afbeelding
groep kinderen bij de hofvijver met truien en vlag voor de haagse klimaatweek