ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Ontwerpwerk voor Rotterdam

Zoek je een bureau dat met je meedenkt, dat zorgt voor het beste creatieve projectresultaat en met wie je je doelgroep bereikt? Dan moet je bij de specialisten van Ontwerpwerk zijn. 

We hebben een deel van onze portfolio voor je in de etalage gezet. Direct sparren over jouw opdracht? Dat kan via 070 313 20 20!

Campagnes

Slavernijverleden in Rotterdam

In Rotterdam wordt op diverse manieren stil gestaan bij het slavernijverleden van de stad. We hebben hiervoor aan twee campagnes gewerkt: 'Verbroken Ketenen' en 'Wat is jouw link?'.

Afbeelding
verbroken ketenen campagne rotterdam

 

Deze campagnes waren te zien in het Rotterdamse straatbeeld: op de tram, op dynamische cityboards en in de vorm van posters.

Campagne preventie woninginbraak

Wij ontwikkelden een anti-inbraak campagne met als doel bewoners te bereiken met waardevolle preventietips om zo het aantal woninginbraken laag te houden. We hebben ook een fantastisch zomerdoeboek gemaakt, boordevol kleurrijke illustraties, handige tips, leuke puzzels en zelfs een spannend bordspel.
 

hic campagne rotterdam
hic campagne rotterdam

Foto's: Arnoud Verhey

Gedragscampagne voederverbod 

De gemeente wil de eenden en vogels in de stad gezond houden en de overlast van ratten, meeuwen en duiven bestrijden. Wij ontwikkelden een gedragscampagne: hiervoor maakten we toegankelijke flyers die werden verspreid onder de Rotterdammers en zetten maakten we ontwerpen voor milkpaint op de straten om de boodschap over te brengen. 

Interne campagne: SO Werkt 't

Van inspirerende reflectiekaarten tot persoonlijke journals, stickers en motiverende posters: wij ontwierpen tools om deze interne campagne over leiderschap tot een succes te maken. De gemaakte middelen transformeerden het kantoor tot een inspirerende ruimte waarbij persoonlijke reflectie en nadenken over nieuw leiderschap gestimuleerd worden.

interne campagne gemeente rotterdam
interne campagne gemeente rotterdam

Coalitieakkoord 

Wij maakten het coalitieakkoord op voor de raadsperiode 2022-2026. Het akkoord bevat de ambities voor een groene, schone en veilige stad, voor de bouw van veel betaalbare woningen, voor de aanpak van de energietransitie, voor het bieden van kansen aan alle Rotterdammers, voor het bestrijden van armoede en schuldenproblemen, voor het tegengaan van racisme en discriminatie en nog veel meer.

Afbeelding
gemeente rotterdam coalitie akkoord

Dynamische praatplaten om informatie te versimpelen

Met praatplaten kan je complexe ideeën vereenvoudigen en gemakkelijk overbrengen. Wij zetten ingewikkelde concepten om in heldere, begrijpelijke afbeeldingen. Of het nu gaat om presentaties, trainingen, vergaderingen of workshops, praatplaten zijn veelzijdig inzetbaar. 

Overzichtelijke, visueel aantrekkelijke rapporten 

Een goed opgemaakt rapport straalt professionaliteit uit. Onze ontwerpers zorgen voor een consistente en toegankelijke lay-out van het rapport. Effectieve communicatie speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zorgen ervoor dat het rapport overzichtelijk is, waardoor het de aandacht van de doelgroep vasthoudt.

Toegankelijke formulieren met een consistente stijl

Een goed ontworpen formulier vermindert frustratie en verhoogt de respons. Wij specialiseren ons in gebruiksvriendelijke lay-outs, waardoor het invullen van formulieren een moeiteloze ervaring wordt voor jouw gebruikers. We volgen strikte toegankelijkheidsrichtlijnen, waaronder WCAG-normen, om ervoor te zorgen dat alle formulieren voldoen aan internationale normen en regelgeving.

gemeente rotterdam formulieren
gemeente rotterdam formulieren

Opvallende magazines: breng de inhoud tot leven

Wij creëren een visuele identiteit die naadloos aansluit bij jouw merk of boodschap. We brengen de inhoud tot leven en zorgen ervoor dat het magazine de aandacht van de lezer trekt en vasthoudt. Onze designers zijn gespecialiseerd in creatief beeldgebruik, illustraties en infographics die de inhoud versterken. Voor de gemeente Rotterdam maakten wij onder andere de Carnisserkrant en het personeelsblad De Stadswerker.

Afbeelding
carnisser krant rotterdam

Strategische social posts

Onze ontwerpers combineren creativiteit met strategisch inzicht om posts te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook afgestemd zijn op de merkidentiteit en de doelstellingen van jouw sociale mediastrategie. Voor Rotterdam ontwierpen we social posts voor onder andere Inclusief Rotterdam.

rotterdam inclusief

Eventdesign voor participatie en betrokkenheid

Op 14 mei herdenkt Rotterdam de verwoesting van de binnenstad door het bombardement en de daaropvolgende brand, in 1940. Hiervoor is een speciaal herdenkingsprogramma samengesteld waarin de vele verhalen van Rotterdammers en hun verbinding met heden, verleden en toekomst een plek hebben. Wij ontwierpen 5 trotters die onderdeel waren van de tentoonstelling in de stad. Het Zomercarnaval Rotterdam is een evenement dat zich richt op het samenbrengen van verschillende culturen, met als hoogtepunt de straatparade. Wij ontwierpen drie banners voor de gemeentelijke festivalwagen van het Zomercarnaval. 

Afbeelding
carnaval festival rotterdam
Foto: Irene Hoekstra

 

Afbeelding
rotterdam herdenkt

 

Advies en strategie

Wij ondersteunen je bij het bepalen van de juiste strategische richting. Zo kom je niet alleen ergens, je bereikt ook je doel. Van een knallende campagneboodschap tot aansprekende communicatie op maat, wij maken gefundeerde keuzes waar je op kunt vertrouwen.

Wees welkom

Je kunt bij ons voor elke vraag terecht. We werken met 30 talentvolle designers, ux’ers, developers en strategen in een dedicated team met je samen. We werken veel voor overheden, zijn specialist in (web)toegankelijk design en weten hoe je mensen betrekt en raakt.

Wil je geïnspireerd worden door wat we nog meer doen en kennis maken met het hele bureau? Bekijk dan vooral ook de rest van ons ontwerpwerk.